PROTEST! Postasii au iesit in strada pentru a cere 200 de lei in plus la salariu si pentru a sustine revendicarile lucratorilor din penitenciare

protest posta

Sindicatul Lucratorilor Postali din Romania (SLPR) au organizat, marti, o actiune de protest la care au participat circa 4.000 de sindicalisti.


Actiunea a avut loc la ora 10, timp de 30 de minute, in fata unor subunitati ale Companiei Nationale Posta Romana (CNPR) din orasele resedinta de judet si in Bucuresti.

Revendicarile membrilor de sindicat, “nerezolvate dupa sapte luni de negocieri, amanari si promisiuni neonorate”, sunt: majorarea cu 200 lei, in suma fixa, a salariilor, imbunatatirea conditiilor de munca, obligarea conducerii CNPR, de catre actionarul majoritar – Ministerul Comunicatiilor si pentru Societatea Informationala – de a creste veniturile companiei.

In plus, Sindicatul Lucratorilor Postali din Romania sustine revendicarile legitime ale Sindicatului National al Lucratorilor din Penitenciare, sindicat membru al Federatiei Sindicale Publisind, si va participa la actiunile lor de protest in toate judetele unde acestea vor fi organizate.

“In perioada urmatoare, Sindicatul Lucratorilor Postali din Romania va sustine, se va solidariza si isi va sincroniza actiunile de protest cu toate organizatiile sindicale, nationale sau judetene, care vor avea ca revendicari cresterea nivelului de trai, imbunatatirea conditiilor de munca si siguranta locurilor de munca ale salariatilor din Romania”, afirma liderul SLPR, Matei Bratianu.

“Daca astazi nu primim niciun raspuns, o sa continuam sirul de actiuni de protest. Vor avea loc actiuni de protest in cascada in cate 3-4 judete odata, liderii nostri judeteni se vor duce si vor cere convocarea comisiei de dialog social la prefecturi pentru ca, prin intermediul prefectilor, sa informam inca o data, atat ministerul, cat si Guvernul, marsuri, un miting si, in ultima instanta, daca ne trezim cu un refuz, 14.000 de membri de sindicat au cerut si vor sustine sub semnatura oprirea lucrului undeva la inceputul lunii noiembrie”, a mai explicat Matei Bratianu.

Majorarea salariala este de 200 de lei brut, iar efortul pentru companie ar insemna 5 milioane de lei lunar. (M.I.)

Leave a Reply