BREAKING NEWS! Clanurile de tigani din Lugoj si-au scos din nou pistoalele in strada, sfidand masurile dispuse de seful IPJ Timis, Dan Stoicanescu    Accident tragic pe autostrada A1, intre Timisoara si Arad, dupa ce doua TIR-uri au intrat in coliziune! Ambii soferi au murit    Condamnatii pentru infractiuni de serviciu, cu cel putin 4 ani de inchisoare, isi vor pierde toata averea dobandita in ultimii 5 ani     Cristian Pomohaci a a contestat excluderea sa din preotie și asteapta decizia Mitropolitului Ardealului, IPS Laurentiu Streza    Egiptul respinge importul a 63.000 de tone de grau romanesc, sub pretextul ca marfa contine si seminte de mac    Staff-ul lui Sporting Lisabona a incurcat Romania cu Ungaria! "Am sosit la Budapesta", s-a titrat pe Facebook, dupa aterizarea pe Aeroportul Otopeni

RECHIZITORIU! Un fost comisar de la Garda Financiara Timis, trimis in judecata de DNA intr-un dosar cu deturnare de subventii de stat

Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Share on LinkedInPin on PinterestEmail this to someoneBuffer this pageShare on TumblrShare on Yummly

dna

Un fost comisar de la Garda Financiara Timis, impreuna cu mai multi consilieri din cadrul Oficiului Teritorial pentru Intreprinderi Mici si Mijlocii si Cooperatie Timisoara, au fost trimis in judecata de procurorii DNA, intr-un dosar privind deturnarea unor subventii de la stat.

Alin Dan Danciulescu este acuzat de complicitate la utilizarea subventiilor in alte scopuri decat cele pentru care au fost acordate, precum si utilizarea in alte scopuri a creditelor garantate din fonduri publice sau care urmeaza sa fie rambursate din fonduri publice, dupa ce a instigat un administrator de firma sa emita doua facturi care atestau operatiuni fictive.

Potrivit rechizitoriului intocmit de procurorii DNA Timisoara, in cursul anului 2012, Ghazaryan Hasmik, in calitate de administrator in fapt al S.C. YENI & NIKOLAS S.R.L., a inregistrat in evidentele contabile ale societatii doua facturi emise de o alta firma, care consemnau operatiuni comerciale fictive, iar ulterior, si-a exercitat dreptul de deducere a TVA, prejudiciind astfel bugetul de stat cu suma de 88.405,2 lei, ca urmare a deducerii nelegale a taxei pe valoare adaugata aferenta celor doua documente financiar-contabile.

“Cele doua facturi au fost emise la solicitarea si indicatiile exprese ale lui Alin Danciulescu, comisar al Garzii Financiare Timis. In privinta celei de a doua facturi, inculpata Ghazaryan Hasmik a folosit-o in vederea aprobarii si decontarii ajutorului financiar nerambursabil, in cuantum de 99.995 lei, de catre Oficiul Teritorial pentru intreprinderi Mici si Mijlocii si Cooperatie Timisoara (O.T.I.M.M.C. Timisoara), subventia acordata de institutia publica fiind folosita in alte scopuri decat cea pentru care a fost acordata. Acordarea subventiei de catre O.T.I.M.M.C. Timisoara a fost posibila si ca urmare a conduitei inculpatelor Szekely Emilia, Domilescu-Lambing Ana-Maria si Muresan Maria, consilieri in cadrul Oficiului, care nu si-au indeplinit sau si-au indeplinit contrar legii atributiile care le reveneau, legate de urmarirea eficienta a modului de aprobare, implementare, decontare, monitorizare si control a cererii de finantare depuse de S.C. Yeni & Nikolas SRL. Mai mult, in timp ce erau monitorizati de anchetatori, acesti functionari au atestat date si fapte necorespunzatoare adevarului in cuprinsul proceselor verbale incheiate”, au precizat anchetatorii.

In acelasi dosar, consilierii OTIMMC Timisoara, Emilia Szekely, Ana-Maria Domilescu Lambing si Maria Muresan au fost trimis in judecata pentru abuz in serviciu si fals intelectual, in timp ce Ghazaryan Hasmik, administrator al firmei SC Yeni&Nikolas SRL, va raspunde penal pentru utilizarea subventiilor in alte scopuri decat cele pentru care au fost acordate, precum si utilizarea in alte scopuri a creditelor garantate din fonduri publice sau care urmeaza sa fie rambursate din fonduri publice, de evaziune fiscala, in forma continuata, fals in inscrisuri sub semnatura privata si uz de fals.

Ministerul Economiei s-a constituit parte civila cu suma de 121.166 de lei, iar Directia Finantelor Publice Timisoara – cu suma de 88.405 lei.

Dosarul a fost trimis spre competenta solutionare Tribunalului Timis. (V.E.)

Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Share on LinkedInPin on PinterestEmail this to someoneBuffer this pageShare on TumblrShare on Yummly

Leave a Reply

%d bloggers like this: