SCANDALUL KOVESI! Dosar penal in urma denuntului privind lucrarea de doctorat a procurorului sef al DNA! Se fac cercetari in rem pentru instigare la fals intelectual, primul audiat fiind deputatul Sebastian Ghita

Sebastian-Ghita

Procurorii Parchetului General au inceput urmarirea penala in rem pentru instigare la fals intelectual in urma “autodenuntului” facut de Sebastian Ghita, marti, in legatura cu falsificarea unui raport privind lucrarea de doctorat a procurorului sef al DNA, Laura Codruta Kovesi.


Procurorii fac cercetari pentru infractiunea de instigare la fals intelectual, deocamdata nefiind pusa sub invinuire vreo persoana, fiind vizate doar presupusele fapte semnalate de parlamentar. Anchetatorii au demarat investigatiile la doua zile de la depunerea “autodenuntului”, prima persoana audiata fiind chiar Sebastian Ghita.

“Am dat o declaratie in calitate de martor astazi si urmeaza ca si in perioada urmatoare sa mai vin cu elemente de proba care sa ajute la solutionarea acestei situatii. Vor fi audiate si alte persoane care sa certifice cele spuse de mine. Am nominalizat, sigur ca da, am spus persoanele care au fost vizate de mine si care au participat alaturi de mine la acaesta intamplare, eveniment. Nu ma simt vizat (de declaratia lui Klaus Iohannis -n.red.), nu inteleg de ce o chestiune juridica e tratata de doamna Kovesi politic ca doamna Kovesi nu e politician. Tot timpul ni se atrage atentia “nu va referiti la justitie”, dar dansa se poarta acum ca un politician, am vazut ca si ea si Iohannis au zis ca e o chestiune de campanie politica. Oricat de buna e relatia dintre Iohannis si Kovesi, Iohannis nu ii poate asigura dansei o situare deasupra legii”, a declarat Sebastian Ghita la iesirea de la Parchetul General. (V.E.)

Leave a Reply