SKIMMING! Perchezitii DIICOT la membrii unei retele specializate in falsificarea de carduri bancare! La actiune au participat si politisti din Italia

diicot_impact

Procurorii DIICOT au efectuat 20 de perchezitii domiciliare la membrii unui grup infractional organizat, specializat in savarsirea infractiunilor de falsificarea de instrumente de plata electronica, punerea in circulatie de instrumente de plata electronica falsificate, detinerea de echipamente, inclusiv hardware sau software, cu scopul de a servi la falsificarea instrumentelor de plata electronica, accesul ilegal la un sistem informatic, efectuarea de operatiuni financiare in mod fraudulos si proxenetism.


Actiunea, la care au participat politisti din Italia, precum si un reprezentant Europol, s-a desfasurat in Bucuresti, dar si in judetele Arges, Valcea, Suceava, Gorj, Vaslui, Buzau, Teleorman, Botosani, Caras-Severin si Dolj, simultan cu o serie de perchezitii care au avut loc pe teritoriul Italiei, sincronizate si coordonate de catre procurorii din cadrul Procuraturii Republicii din Monza.

In cauza exista suspiciunea rezonabila ca incepand cu anul 2013, membrii grupului infractional organizat au desfasurat atat pe teritoriul Romaniei, cat si pe teritoriul Frantei si Italiei, activitati de skimming (montarea aparaturii artizanale de copiere a datelor de identitate a card-urilor folosite la ATM-uri), au falsificat instrumente de plata electronica, pe care le-au folosit pentru retragerea de numerar sau achizitionarea de produse de vestimentatie si incaltaminte de la mai multe societati comerciale din Italia.

Din punct de vedere al structurii organizatorice a gruparii, pozitia de lider si coordonator al grupului (30 de membri) a fost ocupata de catre inculpatul Nazare Mihai zis ”Mosu” sau ”Tatucu”, persoana cu influenta si legaturi in cele mai importante grupari din lumea interlopa.

S-a retinut totodata ca inculpatul Nazare Mihai a coordonat pe teritoriul Italiei si Elvetiei o activitate de obtinere de venituri de pe urma practicarii prostitutiei de catre persoane recrutate din Romania.

Cu ocazia perchezitiilor au fost gasite si ridicate 3 hard disk-uri, 5 laptop-uri, 1 tableta, 30 de suporti optici, 2 memory stick-uri, 15 telefoane mobile, 10 cartele SIM, 9 carduri bancare, suma de 20.000 de lei, precum si suma de 4.100 de euro.

Valoarea prejudiciului estimat este de 60.000 de euro.

Autoritatile judiciare din Italia au emis fata de inculpatul Nazare Mihai si alti sase membri ai grupului infractional organizat mandate europene de arestare, ce urmeaza sa fie puse in aplicare de autoritatile judiciare competente.

Actiunea a fost efectuata cu sprijinul ofiterilor de politie judiciara din cadrul Directiei de Combatere a Criminalitatii Organizate si din cadrul structurilor teritoriale din judetele Arges, Valcea, Suceava, Gorj, Vaslui, Buzau, Teleorman, Botosani, Caras – Severin si Dolj, Compartimentelor de urmariti din cadrul  D.G.P.M.B.,  Inspectoratului de Politie din judetele in care s-au efectuat perchezitiile si al Jandarmeriei Romane, politisti din Italia, precum si un reprezentant Europol. (V.E.)

 

Leave a Reply