SPAGA! Medic chirurg prins in flagrant in timp ce primea mita de la un pacient! Bolnavul a fost sfatuit sa-si vanda casa pentru a procura banii de spaga

 

catuse1

Un medic chirurg a fost retinut pentru 24 de ore si risca sa-si petreaca urmatorii 10 ani dupa gratii, dupa ce a fost surprins in flagrant de catre politistii Serviciului de Investigare a Criminalitatii Economice si ai Directiei Operatiuni Speciale din cadrul IGPR, in timp ce primea 800 de euro de la un pacient, pentru a-si indeplini atributiile de serviciu.


La data de 26 septembrie, politistii Serviciului de Investigare a Criminalitatii Economice din cadrul Inspectoratului de Politie Judetean Mures, cu sprijinul Directiei Generale Anticoruptie – Serviciul Judetean Anticoruptie Mures au surprins in flagrant delict un medic specialist, in timp ce primea 800 de euro de la un pacient, cu scopul de a-si indeplini atributiile de serviciu.

In luna iulie, pacientul a fost victima unui accident rutier, in urma caruia a fost operat de catre medicul in cauza, urmand ca, ulterior, sa fie operat din nou.

La data externarii, medicul i-ar fi spus sotiei pacientului ca o astfel de operatie costa 1.000 de euro, suma care trebuie impartita cu medicul anestezist si cu medicii rezidenti. Intrucat familia pacientului nu are posibilitati materiale, i-ar fi spus medicului ca il vor contacta cand vor obtine banii respectivi.

Din primele cercetari a rezultat faptul ca, medicul specialist ar fi conditionat efectuarea unei a doua interventii chirurgicale de plata „datoriei” de 1.000 de euro pentru prima operatie, indemnandu-i pe pacient si apartinator sa vanda diferite bunuri din gospodarie si chiar locuinta, daca este nevoie pentru obtinerea acestor sume de bani.

Medicul va raspunde penal pentru savarsirii infractiunii de luare de mita si risca pana la 10 ani de inchisoare. (V.E.)

Leave a Reply