SOLIDARITATE PENALA! Medic specialist retinut de procurorii DNA! Dr. Lilios Gabriela a determinat o persoana, martor intr-un dosar penal, sa faca afirmatii mincinoase

dr_lilios_gabriela

Procurorii din cadrul Directiei Nationale Anticoruptie au dispus punerea in miscare a actiunii penale si retinerea pentru 24 de ore a Gabrielei Lilios, medic specialist si conferentiar universitar la Facultatea de Farmacie a Universitatii Ovidius Constanta, acuzata de comiterea infractiunilor de instigare la marturie mincinoasa si instigare la favorizarea faptuitorului.


In ordonanta procurorilor se arata ca, in cursul anului 2016, inculpata Lilios Gabriela, medic specialist si conferentiar universitar dr. la Facultatea de Farmacie a Universitatii Ovidius, cu intentie directa, printr-un intermediar, a determinat o persoana sa faca afirmatii mincinoase, contrare adevarului, cu ocazia audierii sale in calitate de martor in dosarul nr. 1081/118/2015, privind pe inculpatii Taralunga Gheorghe si Faloutsos Evangelos, aflat pe rolul Tribunalului Constanta.

“Precizam ca, prin rechizitoriul intocmit de procurori, inculpatul Taralunga Gheorghe a fost trimis in judecata pentru infractiuni de luare de mita, savarsite in calitate de profesor universitar la Facultatea de Farmacie din cadrul Universitatii Ovidius Constanta”, spun procurorii.

Declaratia martorului respectiv, data in cadrul sedintei publice din data de 17 august 2016, a fost contrara propriilor afirmatii facute in cursul urmaririi penale si aspectelor pe care acesta le cunostea, avea scopul vadit de a ingreuna aflarea adevarului, tragerea la raspundere penala si de a induce in eroare instanta de judecata, toate aceste imprejurari fiind de natura a usura situatia juridica a inculpatului Taralunga Gheorghe.

Inculpata Lilios Gabriela urmeaza sa fie prezentata la data de 04 octombrie 2016, Tribunalului Constanta, cu propunere de arestare preventiva pentru 30 de zile. (V.E.)

Leave a Reply