ANCHETA! Un milion de euro cheltuiti ilegal pentru titlul de Capitala Europeana a Culturii 2021! Procurorii DNA au deschis un dosar penal la Craiova

lia-olguta-vasilescu

Procurorii DNA verifica posibile infractiuni de abuz in serviciu in legatura cu cheltuirea ilegala a unui milion de euro din bani publici, la Craiova, in competitia pentru castigarea titlului de Capitala Europeana a Culturii 20121.


Procurorii DNA au inceput urmarirea penala „in rem“ pentru abuz in serviciu in privinta modului in care Asociatia Craiova Capitala Europeana a Culturii 2021 a cheltuit ilegal un milion de euro din bani publici cu acordul primariei. Deocamdata,  procurorii nu au pus sub acuzare nici o persoana, ci strang probe.

Asociatia Craiova Capitala Europeana a Culturii 2021 și Primaria Craiova au cheltuit peste un milion de euro din bani publici pentru a plati consultanti straini cu salarii de 15.000 de euro pe luna, reclama, filme de prezentare, evenimente culturale, scopul declarat fiind acela de a caștiga competitia privind desemnarea orașului drept capitala europeana a culturii in anul 2021.

Un raport al Curtii de Conturi arata ca mai multe evenimente, printre care chermeza de la Bruxelles, Balul Ambasadorilor de la Atheneul Roman sau cazarile și mesele la hotelurile din Craiova au fost finantate nelegal.

Reamintim ca titlul de Capitala Europeana a Culturii 2021 de fost castigat de Timisoara. (V.E.)

Leave a Reply