DEZVALUIRI CAZONE! 30 de scriitori au fost chemati la Politie! Declaratiile lor pe propria raspundere, adunate intr-o carte eveniment de catre jurnalistul Robert Serban

scriitoripolitie

Nu mai putin de 30 de scriitori din toata tara, printre care si sase din Timisoara, au fost instigati sa faca dezvaluiri complete despre intalnirilor lor cu oamenii legii. Cand au fost chemati la Politie, de ce, cum au fost tratati de catre aparatorii linistii si ordinii publice.


Marturisirile celor 30 de slujitori ai condeiului au fost cuprinse intr-un inedit volum de proza, un autentic dosar literar, in care imaginea politistilor – din trafic sau din spatele dosarelor de cercetare penala, surprinsa cu cagula de interventie sau cu zambetul de proximitate – devine leitmotivul intregului demers editorial.

„Am auzit, de-a lungul timpului, multe povesti nascute din intersectia scriitorilor cu oamenii legii, spuse de primii. Majoritatea cu haz. Toate cu talc. De ce n-ar sta o parte dintre ele intr-o carte? De ce sa nu aflam noi cum relationeaza cele doua categorii sociale cand au contact una cu alta? Asa ca am invitat scriitori din generatii diferite sa dea cu subsemnatul despre intalnirile lor cu politia. Sau cu militia. Si au facut-o. Nu stiu daca doamnele autoare si domnii autori din aceasta carte chiar au patit ceea ce povestesc ori se joaca nitel cu imaginatia. Domniile lor se jura ca totul e intocmai cum scrie aici. Eu, unul, ii cred. Si, oricum, atat timp cat exista politie care sa stabileasca ce este si ce nu este adevarat, noua, celorlalti, nu ne ramane decat sa stam linistiti la locurile noastre. Si sa facem un lucru brav: sa citim.”, ne recomanda Robert Serban, coordonatorul acestui inedit proiect literar.

robert S

Asadar, nu pierdeti “Scriitori la politie”, un volum de proza care va fi lansat in curand pe piata, unde veti gasi momente comice sau de-a dreptul tragice, iesiri ingenioase din situatii critice sau autodenunturi involuntare. O carte care reuneste declaratiile pe propria raspundere ale “subsemnatilor” Lavinia Balulescu, Lavinia Braniste, Ruxandra Cesereanu, Andrei Craciun, Oxana Silviu Dachin. Péter Demény, Sorin Ghergut, Ioan Grosan, Florin Iaru, Nora Iuga, Florin Lazarescu, V. Leac, Stefan Manasia, Viorel Marineasa, Ioan T. Morar, Bogdan Munteanu, Ioana Nicolaie, Veronica D. Niculescu, Radu Paraschivescu, Bogdan O. Popescu, Alexandru Potcoava, Daniela Ratiu, Adrian G. Romila, Radu Sergiu Ruba, Doina Rusti, Ana Maria Sandu, Simona Sora, Moni Stanila, Robert Serban, Pavel Susara, Simona Tache, Marcel Tolcea, un cristian, Mihail Vakulovski si Radu Vancu despre ciocnirile lor cu oamenii legii… (M.I.)

Leave a Reply