SENTINTA! Interlopi din Timisoara condamnati la inchisoare, dupa ce au incercat sa minta procurorii in dosarul rafuielii interlope de la stadion

talos

Desi s-a autodenunt ca este pistolarul care a executat mai multe focuri de arma in timpul rafuielii interlope din seara zilei de 22 iulie 2014, din parcarea stadionului Dan Paltinisanu, tanarul Adrian Talos n-a reusit sa insele vigilenta procurorilor si s-a trezit trimis in judecata pentru nedenuntare si favorizarea infractorului.


“A aparut un jeep care a venit tare spre noi. Gabriel a strigat “acum murim!”. Am facut un atac de panica, am scos pistolul si am tras. Am tras si in sus. Am tras toate cele sase gloante din incarcator. Am sarit din masina si am plecat spre Arad. Pistolul l-am aruncat in Mures”, a mintit Talos in momentul in care s-a predat Politiei, incercand sa ia toata vina asupra sa.

Anchetatorii s-au “prins” ca Talos vrea sa-l salveze de la inchisoare pe autorul real al impuscaturilor, Ciprian Dascalescu, si i-au sanctionat curajul iresponsabil cu un dosar penal.

Tot cu un dosar penal s-a ales, in acest caz, si Moisa Florin Vasile. Acesta a facut declaratii necorespunzatoare adevarului in fata organelor de urmarire penala si a instantei de judecata cu privire la faptele comise de Dascalescu Ion Ciprian in data de 22 iulie 2014.

“A sustinut, in mod mincinos, ca l-a vazut la volanul autoturismului pe acesta iar pe locul din dreapta spate de unde au fost executate focurile de arma se afla Talos Adrian, desi din probele administrate in cauza a rezultat ca acestea au fost executate de Dascalescu Ion Ciprian”, au precizat procurorii.

In urma judecarii celor doi interlopi care au incercat sa induca procurorii in eroare pentru a-l salva pe Ciprian Dascalescu de la puscarie, Tribunalul Timis a hotarat condamnarea lor la cate 3 ani de inchisoare, cu executare, si interdictia ca, dupa executarea pedepsei, timp de patru ani, sa detina sau sa poarte orice categorie de arme. Sentinta nu este definitiva, putand fi atacata cu apel in 10 zile de la comunicare. (V.E.)

 

 

Leave a Reply