BREAKING NEWS! Sotia si fiul unui ofiter din cadrul IPJ Timis au decedat in urma tragicului accident, de sambata, de la Stamora Moravita     Notiunea de Stat Paralel oficializata de PSD, in dezbatere, in aceasta seara, de la ora 19, la TV Europa Nova    La Aeroportul International Timisoara se anunta o ancheta de proportii, dupa ce pasagerii unui avion au intrat in tara fara sa fie controlati    Consiliul Judetean Timis organizeaza a III-a licitatie pentru inchirierea spatiilor goale din Bastionul Theresia, insa tot la preturi prohibitive    Comisarul sef Pavel Dumitru, fostul sef al Serviciului de Investigare a Criminalitatii Economice din cadrul Politiei Timis, s-a casatorit cu avocata care-l apara in dosarul de coruptie    Estimarile de curs euro/leu ale economistilor primelor 3 banci din Romania: moneda euro va fluctua intre 4,64 - 4,74 lei

EXPLOZIV! Un autocar cu pelerini din Timisoara, atacat in Tara Sfanta de rebeli palestinieni! VEZI ce li s-a cerut romanilor pentru a fi lasati sa plece mai departe

Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Share on LinkedInPin on PinterestEmail this to someoneBuffer this pageShare on TumblrShare on Yummly

luptatori palestinieni

Un grup de pelerini din Timisoara, preoti si enoriasi, condus de episcopul vicar al Arhiepiscopiei Timisoarei, PS Paisie Lugojanul, a fost implicat intr-un grav incident in Tara Sfanta, in apropiere de Bethlehem, si doar prezenta de spirit religios a episcopului vicar al Timisoarei a facut ca lucrurile sa nu degenereze intr-un mod cat se poate de primejdios pentru turisti.

“In timp ce ne deplasam catre locurile sfinte din Bethlehem, in Cisiordania, la una dintre opririle de pe traseu, un grup de rebeli palestinieni ne-a blocat autocarul cu bucati mari de piatra aruncate sub roti si ne-a cerut bani pentru a fi lasati sa plecam mai departe. Fiecare dintre noi a dat cat a avut, lei, shekeli sau euro, pentru ca sa ni se permita continuarea pelerinajului”, ne-a dezvaluit, confidential, unul dintre preotii din Timisoara aflati in autocar.

In opinia sa, situatia extrem de periculoasa, cu oameni inarmati urcati in autocar, a fost detensionata de arhiepiscopul Timisoarei, PS Paisie Lugojanul, care a dat ordin ca toata lumea sa cante psalmi religiosi si sa nu priveasca fix catre atacatori.

paisie

“Am inceput sa cantam imnuri de slava pentru Domnul nostru Iisus Hristos, iar PS Paisie Lugojanul a discutat cu acei oameni, in limba romana, dupa care am adunat o anumita suma de bani, fiecare a dat cat a avut, ca sa ni se permita sa plecam mai departe”, mai spune preotul, titular la o parohie de langa Timisoara, inca socat de intalnirea cu rebelii palestinieni.

In opinia sa, lucrurile se puteau complica daca era vorba despre cetateni cu o alta nationalitate, fiind stiut ca romanii sunt discriminati pozitiv  in Cisiordania, intrucat foarte multi palestinieni au invatat la universitati din Romania…

Mitropolia Banatului nu a confirmat, dar nici nu a infirmat acest incident, petrecut in prima decada a lunii septembrie 2016, iar PS Paisie Lugojanul a devenit inabordabil pentru mass-media inca din perioada in care a fost dezvaluita implicarea sa in dosarul centrelor educationale finantate din bani UE, unde salariatii erau obligati sa cotizeze bani “la negru” pentru Biserica. (V.E.)

Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Share on LinkedInPin on PinterestEmail this to someoneBuffer this pageShare on TumblrShare on Yummly

3 Responses to EXPLOZIV! Un autocar cu pelerini din Timisoara, atacat in Tara Sfanta de rebeli palestinieni! VEZI ce li s-a cerut romanilor pentru a fi lasati sa plece mai departe

 1. Călugării says:

  Pai ce sa cauti frate la ăștia, in aceste vremuri cand Europa nu mai e sigura!?!
  Pai daca si-o cauta, sa meargă la plimbare in alte locuri sfinte nu in zone de razboi !

 2. Crestin Ortodox says:

  Mitropolia Banatului a oferit un raspuns.

  COMUNICAT

  Urmare a articolului „EXPLOZIV! Un autocar cu pelerini din Timișoara, atacat în Țara Sfântă de rebeli palestinieni!”, publicat de ImpactPress, în data de 7 octombrie 2016, prin cele de față, aducem la cunoștință faptul că cele prezentate în articolul sus menționat nu sunt adevărate.

  În niciunul dintre pelerinajele noastre, grupurile de pelerini nu s-au confruntat cu astfel de situații. Regretăm faptul că ImpactPress nu a contactat Centrul de Pelerinaje al Arhiepiscopiei, înainte de a publica această informație.

  Precizăm că toate pelerinajele organizate de către Centrul de Pelerinaje al Arhiepiscopiei Timișoarei s-au desfășurat în deplină siguranță.

  Biroul de Presă al Arhiepiscopiei Timișoarei

 3. Adrian says:

  Mor copii de foame si batrani abandonati pe strada, da’ bani de pelerinaje aveti bai fariseilor! Religia s-a inventat cand s-a intalnit primul escroc cu primul fraier.

Leave a Reply

%d bloggers like this: