PROTEST! Postasii din Timisoara s-au adunat in fata Prefecturii pentru a cere marirea salariilor cu 200 de lei! “Posta Romana a fost folosita ca pe o unealta politica!”, au acuzat protestatarii

posta protest

Sindicatul Lucratorilor Postali din Romania (SLPR) a organizat, vineri, o actiune de protest in fata Prefecturii Timis la care au participat circa 100 de sindicalisti.


Revendicarile membrilor de sindicat, nerezolvate nici dupa sapte luni de negocieri, amanari si promisiuni neonorate, se refera la majorarea cu 200 lei, in suma fixa, a salariilor, imbunatatirea conditiilor de munca, obligarea conducerii CNPR, de catre actionarul majoritar – Ministerul Comunicatiilor – de a creste veniturile companiei.

De asemenea, sindicalistii i-au acuzat pe fostii sefi din cadrul Postei Romane ca au furat si ca au folosit institutia ca pe-o unealta politica, situatie care a condus la criza institutionala din momentul de fata. “Liderii nostri judeteni se vor duce si vor cere convocarea comisiei de dialog social la prefecturi pentru ca, prin intermediul prefectilor, sa informam inca o data, atat ministerul, cat si Guvernul, marsuri, un miting si, in ultima instanta, daca ne trezim cu un refuz, 14.000 de membri de sindicat au cerut si vor sustine sub semnatura oprirea lucrului undeva la inceputul lunii noiembrie”, a explicat liderul SLPR, Matei Bratianu.

In spiritul acestei directive de la centru, o delegatie a protestatarilor din Timis s-a intalnit cu prefectul de Timis, Mircea Bacala, caruia i-au inmanat un memoriu cu revendicarile sindicale. (M.I.)

 

Leave a Reply