BREAKING NEWS! Procuroarea Loredana Macrea, care a clasat dosarul agresiunii violente comise de interlopi mascati asupra a doi soti din Timisoara, si-a cerut transferul la Parchetul Sannicolau Mare     Procurorii DNA cer ca pedepsele din dosarul in care Sebastian Ghita este judecat pentru mita, spalare de bani si santaj sa fie executate in "regim de detentie efectiva"    Doua tinere din Timisoara au decedat, duminica seara, dupa ce au plonjat in lacul Ghioroc cu un autoturism BMW X3    Un barbat in varsta de 42 de ani, cunoscut cu afectiuni psihice, si-a dat foc in fata unui centru pentru copii si mame din Hunedoara     Cel putin 200 de judecatori si procurori au protestat, sambata, in fata Curtii de Apel Bucuresti, nemultumiti de modificarile aduse legilor justitiei     Tinerii cu varste sub 26 de ani, fara un loc de munca, ar putea accesa un credit de pana la 40.000 de lei, cu dobanda subventionata de stat si garantat in proportie de 80% de Fondul de Garantare

PERIPLU FESTIVALIER! Actorii Teatrului National din Timisoara duc trei spectacole de exceptie pe scena Festivalului National de Teatru

hamlet2

Dupa un inceput de stagiune care, prin ediţia 2016 a FEST-FDR, a adus la Timisoara numeroase spectacole din tara si din strainatate, e randul Nationalului timisorean sa duca pe alte scene cateva din cele mai aplaudate spectacole ale sale.

In aceasta toamna, Teatrul National din Timisoara marcheaza pe harta festivalurilor de teatru din Romania trei destinatii.

Prima oprire – Iasi, la Festivalul International de Teatru pentru Publicul Tanar, eveniment organizat de Teatrul „Luceafarul”. In aceasta seara de 10 octombrie, publicul iesean va intra in universul pe care regizoarea Ada Lupu Hausvater l-a  imaginat pentru celebrul Hamlet de W. Shakespeare. Un spectacol-manifest, Hamlet ii aduce pe scena mare a Teatrului „Luceafarul” pe actorii Matei Chioariu, Ion Rizea, Claudia Ieremia, Doru Iosif, Victor Manovici,  Cristina König, Flavius Retea, Catalin Ursu, Bogdan Spiridon, Adrian Jivan, Florin Ruicu, Costel Tovarniţki, Raul Bastean, Benone Viziteu, Romeo Ioan, Claudiu Dogaru, Ionuţ Iova şi Marius Lupoian, dar si pe Marius Andrei Alexe, mai cunoscut publicului ca Bean MC, fondatorul proiectului Subcarpati, precum si pe Alexandru Stefanescu, pe care iubitorii de hip-hop il cunosc ca Fanescu.

Dat fiind ca Festivalul National de Teatru a selectionat trei dintre spectacolele Nationalului timisorean, spre finalul lunii, publicul bucurestean va avea sansa de a se bucura de trei spectacole de mare anvergura.

meteorul_IP2

Seria timisoreana debuteaza in FNT duminica, 23 octombrie, cu Meteorul de Friedrich Dürrenmatt, in regia lui Mihai Maniutiu. Aceasta comedie tragica ii aduce pe scena pe actorii Marian Ralea, Cristina König, Ion Rizea, Claudia Ieremia, Florin Ruicu, Alecu Reus, Catalin Ursu, Mirela Puia, Calin Stanciu Jr., Benone Viziteu, Robert Copot, Constantin Tovatnitchi, Raul Lazarescu si Stefan Roman, carora li se alatura muzicienii Dana Borteanu, Sorina Savii si Bogdan Cotarta, coordonati de compozitoarea Ada Milea.

Marti, 25 octmbrie si miercuri, 26 octombrie, Teatrul National din Timisoara prezinta in FNT spectacolul de teatru-dans Prin vis. Actorilor Alina Ilea, Laura Avarvari, Luminita Tulgara, Mara Opris, Andrea Tokai, Daniela Bostan, Catalin Ursu, Calin Stanciu jr., Raul Lazarescu, Ionut Iova si Razvan Ciocoi, li se va alatura pe scena insusi creatorul spectacolului, celebrul coregraf Pál Frenak.

In sfarsit, ultimele doua zile – joi, 27 si vineri, 28 octombrie – apartin debutului ca regizor de teatru al celebrului regizor de film Radu Jude. Spectacolul Scene dintr-o casnicie de Ingmar Bergman, in interpretarea lui Ion Rizea, a Claudiei Ieremia si a Alinei Ilea, incheie saptamana bucuresteana a Teatrului National din Timisoara, dar nu si calatoria spectacolelor sale, care continua in luna noiembrie, la Arad, unde spectacolul Hamlet a fost selectionat si programat in data de 17 noiembrie, in cadrul Festivalului International de Teatru Clasic.

Fotografii: Adrian Piclisan / TNTm

Leave a Reply

%d bloggers like this: