INSELACIUNE! Procurorii DIICOT au retinut 4 persoane implicate intr-o escrocherie pe Facebook! 35.000 de euro adunati din donatii, in numele Andreei Marin

diicot_impact

Procurorii DIICOT au retinut 4 persoane, dupa ce sute de romani au reclamat faptul ca, prin intermediul unor conturi de Facebook false, au fost incurajati sa doneze bani pentru cauze umanitare inventate, in numele unor vedete arhicunoscute.


Escrocii au deschis conturi de Facebook false in numele unor vedete precum Andreea Marin, Rodica Popescu Bitanescu, Sofia Vicoveanca, Radu Valcan, Stela Popescu sau Iulia Vantur.

Conturile false au fost create astfel incat sa para administrate chiar de vedete, fiind afisate fotografii si date personale. Cei patru suspecti au trimis numeroase mesaje private prin care cereau anumite sume de bani fanilor, iar multi dintre cei contactati au raspuns acestei solicitari fara sa stea pe ganduri.

Intr-o interventie telefonica pentru Stirile B1 TV, Andreea Marin a declarat ca a depus o plangere la Politie in acest caz.

”Este o retea se pare. Sute de oameni m-au contactat in ultimele luni spunandu-mi ca sunt contactati in privat, pe Facebook, spunandu-le ca sunt eu, pentru un caz de donatii.  Oamenii, unii dintre ei donau, unii ma intrebau si aflau de la mine ca e un cont fals, altii nu stiau realitatea. Astfel s-au donat 35.000 de dolari de catre apoximativ 300 de oameni. 

Ei sunt anchetati de DIICOT si sunt bucuroasa pentru ca integritatea mea nu are de suferit. Oamenii nu mai au incredere nici cand faci o campanie pe bune. Eu niciodata nu as scrie in privat unor oameni pe care nu ii cunosc sa le cer prietenia si sa le cer donatii. Am facut plagere la Politie si a pornit o ancheta si din partea mea”, a declarat Andreea Marin.

Actrita Rodica Popescu Bitanescu a tinut sa sublinieze ca nu are un cont de Facebook si si-a sfatuit fanii sa fie mai atenti, sfatuindu-i sa verifice orice informatie sau rugaminte, inainte de a actiona.

”Eu nu am pagina de Facebook. Am spus de nenumarate ori. Deci toate aceste Facebook-uri care s-au deschis pe numele meu sunt false si sunt oameni care au cerut bani in numele meu pentru a ajuta copii sau batrani bolnavi. Eu nu dau bani si nu cer bani , nici pe Facebook, nici in viata. Si lumea e foarte naiva. Nu poti sa dai banii oricui, trebuie sa verifici. Daca o sa-mi deschid pagina de Facebook, o sa fie doar profesionala, despre spectacolele mele, despre repetitiile mele”, a spus actrita. (V.E.)

Leave a Reply