REPATRIAT! Hackerul roman Guccifer, condamnat in SUA la 52 de luni de inchisoare, a fost adus in Romania! Acesta urmeaza sa fie incarcerat la o unitate de detentie

marcel-lazar-lehel-guccifer

Hackerul roman Marcel Lehel Lazar, cunoscut sub presudonimul de Guccifer, a fost adus, marti, din Statele Unite ale Americii in Romania pentru ispasirea pedepsei, au declarat surse din cadrul ANP.

Surse din cadrul Administratiei Nationale a Penitenciarelor au declarat ca Marcel Lehel Lazar, cunoscut sub presudonimul de “Guccifer”, a fost adus sub escorta, marti, pe aeroportul Henri Coanda din Capitala, urmand sa fie incarcerat la o unitate de detentie.


Hackerul roman a fost cel care a dezvaluit ca Hillary Clinton a folosit in interes de serviciu un cont personal de e-mail pe durata mandatului de secretar de Stat si a fost condamnat, pe 1 septembrie, la 52 de luni de inchisoare de catre un tribunal din statul american Virginia, conform Washington Post.

Marcel Lehel Lazar, cunoscut sub presudonimul de Guccifer, a fost extradat in Statele Unite in anul 2014 si a pledat vinovat in luna mai 2016 la acuzatiile de furt de identitate si acces neautorizat asupra unor computere.

Odata cu folosirea in interes de serviciu a unui cont personal de email pe durata mandatului de secretar de Stat de catre, Hillary Clinton a incalcat reglementarile federale privind corespondenta oficiala. Acest lucru a fost dezvaluit pentru prima data de Macel Lehel Lazar, condamnat la 4 ani si 4 luni de inchisoare de catre judecatorul James C. Cacheris din statul Virginia.

Lazar a recunoscut ca a comis atacuri cibernetice asupra aproximativ 100 de americani de-a lungul unei perioade de 14 luni. Atacurile au vizat inclusiv celebritati, directori de afaceri si personaje politice precum Sidney Blumenthal, un consilier cu care Clinton a corespondat folosind contul personal e-mail, confidenti ai fostului presedinte George W. Bush si fostul secretar de stat Colin L. Powell. Dupa ce a avut acces la conturile de email ale victimelor si a aplicat diferite tactici inclusiv frauda, furt de identitate si hartuire, Lazar ar fi predat mass-media documentele furate.

Leave a Reply