BREAKING NEWS! Procurorul Lucian Dolcu, de la DNA Timisoara, a decis clasarea cauzei privind "posibila activitate infractionala" a fostului tandem politic Alin Popoviciu - Constantin Ostaficiuc    O fosta sportiva a Timisoarei, Marga Glavan, a fost batuta crunt de un viceprimar PSD, pe motiv ca ar fi "basista"    Ruta aeriana interna cu cele mai mari intarzieri sau anulari, in 2017, a fost Timisoara-Bucuresti, spune AirHelp, compania care-i ajuta pe romani sa primeasca despagubiri    Judecatoarea Camelia Bogdan a cerut Curtii Supreme revizuirea deciziei prin care a fost mutata disciplinar, pentru 6 luni, la Curtea de Apel Targu Mures    Weekend negru pentru soferi pe soselele din Timis: politistii au retinut 33 de permise, au constatat 4 infractiuni si au aplicat 462 de amenzi    Afaceristul Florian Walter a dezvaluit ca retragerea lui Crin Antonescu din cursa prezidentiala si din viata publica s-ar fi datorat unui santaj legat de activitatea sotiei sale in Parlamentul European

DREPTATE VS ADEVAR! Cristina Tarcea, noul presedinte al Curtii Supreme: Judecatorii trebuie sa dea solutii dupa probele din dosar, nu dupa instinctul de dreptate!

Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Share on LinkedInPin on PinterestEmail this to someoneBuffer this pageShare on TumblrShare on Yummly

iulia-cristina-tarcea

Judecatoarea Cristina Tarcea, noul presedinte al Inaltei Curti de Casatie si Justitie, recomanda judecatorilor sa nu se lase influentati de presiunile venite din partea opiniei publice in luarea deciziilor, iar sentintele sa fie bazate doar pe probele din dosar, nu pe instinctul de dreptate.

“Un judecator cu vocatie nu se va lasa impresionat sau intimidat de elemente externe dosarului, iar experienta acumulata nu face altceva decat sa te caleasca in fata unor astfel de riscuri. Desigur, uneori pretul este greu, pentru ca poti tu insuti sa devii tinta atunci cand nu raspunzi unor asteptari publice, dar menirea unui judecator nu este aceea de a da solutia pe care o doreste opinia publica, ci solutia corecta, intemeiata pe dispozitiile legii si pe toate probele administrate in cauza”, a precizat Cristina Tarcea intr-un interviu acordat pentru Q Magazin.

“Sunt situatii in care instinctul iti sopteste faptul ca adevarul este altul decat cel care rezulta din probele pe care le-ai administrat temeinic si cu mare grija. Instinctul trebuie ascultat si te determina sa fii mult mai atent si minutios in analiza, dar de multe ori, in ciuda acestor eforturi, nu poti sa-ti probezi instinctul”, a mai spus presedinta Curtii Supreme, cu o aluzie subtila la tendinta procurorilor de a se promova ca infaptuitori principali ai justitiei.

“Atat timp cat judecatorul este cel care pronunta o hotarare de condamnare sau de achitare, instantele sunt cele care fac justitie, iar asta nu poate fi schimbat!”. (V.E.)

Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Share on LinkedInPin on PinterestEmail this to someoneBuffer this pageShare on TumblrShare on Yummly

One Response to DREPTATE VS ADEVAR! Cristina Tarcea, noul presedinte al Curtii Supreme: Judecatorii trebuie sa dea solutii dupa probele din dosar, nu dupa instinctul de dreptate!

  1. ionik says:

    pacat ca doar o …recomandare …

Leave a Reply

%d bloggers like this: