ALEGERI! Comisarul sef Stancu Petre este noul presedinte al Corpului National al Politistilor! Unul dintre candidati a propus crearea unui imn si a unui videoclip dedicate politistilor cazuti la datorie

stancu petre

Congresul al IV-lea al Corpului National al Politistilor (CNP), care are loc in perioada 13-15 octombrie, la Sibiu, a decis o serie de schimbari la varful uneia dintre cele mai importante organizarii profesionale ale politistilor din Romania. Astfel, conform alegerilor care s-au incheiat in urma cu putin timp, presedintele CNP in urmatorii 4 ani va fi comisarul sef Stancu Petre, de la IGPR, care, in vechea organigrama, a condus Comisia Juridica si de Disciplina. Acesta a reusit sa-l detroneze pe chestorul Victor Negreanu.


Din noua echipa de conducere mai face parte comisarul sef Liviu Gheteu, fost membru in Biroul Executiv Central, de la Inspectoratul Judetean al Politiei de Frontiera Vaslui, care va ocupa functia de vicepresedinte detasat la Bucuresti, si comisarul sef Florea Baicu, de la Politia Capitalei, care si-a pastrat functia de trezorier sef. De asemenea, comisarul sef Virgil Butan, de la IPJ Hunedoara, a fost ales in functia de vicepresedinte, nedetasat la centru.

cnp - alegeri 2

Printre candidatii la functii care si-au promovat campania pe pagina de Facebook a organizatiei se numara si subcomisarul de politie Gheorghe-Gabriel Pana, de la IPJ Buzau, care a promis ca, daca va fi ales in staff-ul organizatiei, va milita pentru construirea de poligoane de tragere in fiecare municipiu resedinta de judet, reabilitarea posturilor de politie din mediul rural, crearea unui imn dedicat politistilor cazuti la datorie si, implicit, a unui videoclip care sa comemoreze eroii din Politia Romana, denumirea de politist sa fie atribuita exclusiv ofiterilor si subofiterilor din Politia Romana, schimbarea insignei de politist intr-una de care lucratorii MAI sa fie mandri la accederea in profesie, promovarea Politiei Romane prin participarea la emisiuni TV, iar “consiliile de disciplina sa fie formate exclusiv din politisti membri ai CNP”.

Presedintele CNP Timis, comisarul sef Mircea Rosu, a fost prezent la Congres, insa a refuzat orice fel de nominalizare, urmand sa-si desfasoare activitatea, in continuare, in teritoriu. Corpul National al Politistilor are peste 37.000 de membri, de la toate armele din cadrul Ministerului Afacerilor Interne, si administreaza fonduri de peste 2 milioane de euro provenite din cotizatii. (G.I.)

Leave a Reply