BREAKING NEWS! Fosta presedinta a Judecatoriei Pitesti a incercat sa se sinucida, dar a fost salvata de sotul ei    Victor Ponta a dezvaluit ca Liviu Dragnea a fost salvat de la un flagrant pregatit de DNA, in perioada cand era vicepremier, de un personaj important din SRI    Ryanair, cea mai importanta companie aviatica low-cost din Europa, se retrage de pe toate aeroporturile din Romania, din cauza performantelor comerciale sub asteptari     Showmanul Mircea Badea, chemat la Politie pentru a fi amendat din cauza postarilor pe Facebook la adresa politistilor, dupa cazul agentului pedofil    Gigi Becali, despre iubita lui Liviu Dragnea: O femeie, la modul general, nu vorbesc de cineva anume, care ia un barbat cu 30 de ani mai mare, aia este curva    Protocoalele SRI-DNA nu au avut aprobarea CSAT si, in consecinta, intreaga activitate a SRI in dosarele de coruptie si evaziune fiscala a fost in afara legii, spune Administratia Prezidentiala intr-un comunicat de presa

ALERTA! Candidatii fara scoala, minim 10 clase, nu mai pot obtine permisul auto! Scolile de soferi raman fara autorizatie daca cel putin jumatate dintre candidati nu promoveaza examenul

examen-auto

Candidatii la examenul de obtinere a permisului auto vor fi obligati sa aiba cel putin 10 clase, iar examenul va fi inregistrat video. Aceste masuri fac parte din Strategia Nationala pentru Siguranta Rutiera, ce va fi implementata in perioada 2016-2020, care au fost aprobata, miercuri, in sedinta de Guvern.

Astfel, pe termen scurt, este prevazuta introducerea inregistrarii video a examenelor pentru obtinerea certificatelor si atestatelor profesionale, iar pe termen lung se pregateste modificarea legii in asa fel incat scolile de soferi sa nu-si poata prelungi autorizatia de functionare daca minim 50% dintre cursanti nu promoveaza examenul. Este prevazuta, totodata, crearea cadrului legal necesar pentru reabilitarea si consilierea conducatorilor auto cu abateri grave si repetate de la normele rutiere, mai ales in cazul soferilor profesionisti.

In planul de implementare a strategiei sunt vizate si imbunatatirea evaluarii medicale si psihologice pentru obtinerea permisului auto, prin actualizarea periodica a baremelor de evaluare si eliminarea posibilitatilor de obtinere a avizelor in mod fraudulos. In plus, dupa o anumita varsta, vor fi reduse perioadele de efectuare a controalelor medicale pentru conducatorii auto.

Strategia are ca scop cresterea sigurantei rutiere si reducerea la jumatate a numarului de decese din accidente rutiere pana in anul 2020, fata de anul 2010. Asumarea de catre Romania a acestor obiective este in concordanta cu orientarile comunicate de Comisia Europeana pentru perioada 2011-2020 pentru un spatiu european de siguranta rutiera si reducerea deceselor cu 50% fata de perioada anterioara. (G.I.)

Leave a Reply

%d bloggers like this: