EXPLOZIV! Pensionarii M.A.I. din fruntea Sindicatului National al Politistilor forteaza realegerea la congresul de luna viitoare! Procurorii DNA au stabilit ca acestia incaseaza salarii ilegale

politisti snppc

Tensiunile din cadrul Sindicatul National al Politistilor si al Personalului Contractual (SNPPC), care reprezinta interesele a circa 40.000 de angajati ai Ministerului Afacerilor Interne, au ajuns la cote maxime, dupa ce actualii lideri, majoritatea pensionari, si-au exprimat intentia de a candida la alegerile de luna viitoare, pentru a incerca obtinerea de noi mandate in fruntea organizatiei.


Lupta pentru putere se anunta apriga, mai ales ca numarul de locuri din Biroul Executiv Central (BEC) se reduce de la 9 la 5 membri.

In conditiile in care, in cursul anului 2016, membrii conducerii nationale Toader Paraschiv, Lucian Petrut, Neculai Isache si Marian Andrei au iesit la pensie, la care se adauga Dumitru Coarna – pensionat din 2009, dar reales ilegal in 2011, este cat se poate de ciudata intentia acestora de a obtine noi mandate in fruntea organizatiei.

“In loc ca aceste locuri sa fie completate cu membri de sindicat activi, care iau contact cu munca de politie in fiecare zi, acestia au decis sa-si faca contracte individuale de munca, care au fost semnate intre ei, avand in vedere ca presedintele sindicatului, Marin Gruia, a refuzat sa le semneze. Prin contractele de munca incheiate abuziv, fara sa existe prevederi statutare in acest sens, si-au stabilit salarii de peste 7.000 lei net/luna din cotizatiile membrilor de sindicat, la care se adauga si pensii de peste 4.000 lei/luna. Desi liderii teritoriali au fost informati de aceste ilegalitati la toate intalnirile organelor de conducere, acestia nu au dispus masuri de revocare din functiile de conducere a celor vinovati”, se precizeaza intr-un memoriu ajuns la filialele sindicale din teritoriu.

In prezent, la DNA exista o plangere penala (Dosar nr. 455/P/2015), cu privire la marirea ilegala a salariilor de membrii BEC ai SNPPC. Dosarul a fost preluat de la Parchetul ICCJ in anul 2015. Plangerea a fost facuta de fostul membru BEC Constantin Lovin, in anul 2013. In dosarul respectiv, unde s-a inceput urmarirea penala in rem, Parchetul ICCJ a dispus efectuarea unei expertixe contabile judiciare, prin care s-a constatat ca membrii BEC, cu exceptia presedintelui Marin Gruia, au incasat in plus fata de drepturile salarile care li se cuveneau circa 350.000 lei, adica aproximativ 80.000 euro.

Asa cum se prezinta in prezent conducerea SNPPC, aceasta este formata din 5 pensionari si 3 politisti, ceea ce face ca sindicatul sa se prezinte mai degraba ca un sindicat al pensionarilor si nu al politistilor.

Dupa modificarile la Legea nr. 360/2002 privind statutul politistului, politistul poate fi reprezentat doar de un alt politist ales sau desemnat de organizatia sindicala din care face parte. Astfel, se pune intrebarea: care este rolul pensionarilor in conducerea sindicatului, daca legea le interzice sa mai reprezinte politistii?

„Avand in vedere ca pensionarii din SNPPC si-au depus din nou candidaturile pentru un nou mandat la conducerea SNPPC, la alegerile din perioada 17-20 noeimbrie 2016, membrii de sindicat trebuie sa reactioneze si sa impuna liderilor din teritoriu sa aleaga oameni din sistem, politisti activi, care sa le reprezinte interesele. Altfel, SNPPC tinde sa se transforme intr-un sindicat condus de pensionari, sustinuti de unii lideri din teritoriu, cu anumite interese, dar nu pentru membrii de sindicat sau pentru opinia publica”, se mentioneaza in memoriul care-i pregateste pe politisti pentru viitoarele alegeri.

Ramane de vazut daca politistii pensionarii vor fi atat de abili incat sa manipuleze politistii activi din teritoriu, astfel incat sinecurile lor sa fie prelungite pentru  un nou mandat de 5 ani. (V.E.)

 

2 thoughts on “EXPLOZIV! Pensionarii M.A.I. din fruntea Sindicatului National al Politistilor forteaza realegerea la congresul de luna viitoare! Procurorii DNA au stabilit ca acestia incaseaza salarii ilegale

  1. Cu siguranta vor reusi sa pacaleasca fostii lor colegi.Var lupta pentru scaunele lor pina la epuizare.Fac asta pentru ca sunt bine platiti,au pensii mari,au tot felul de avantaje,merg pe la televiziuni si fac politica de unde se umple tot de bani,au masini de serviciu si umbla toata tara cu ele,au primit spatii de locuit sau care nu primesc indemnizatie pentru chirie.Iata de ce vor cistiga.Da DNA sa se ocupe dar so faca ca la carte.

  2. ”Cantărețul canta.O sută de pungași de stradă începură să urle. Și,cand nu se auzi decat urletul lor, ei ziseră: ”Cantecul nostru a învins cantecul lui”. Și chiar lume se adunase mai multă. Aveau cu ei publicul”… Nicolae Iorga

    ”Săgeata adevărului se înfige în tine, minciuna ce ți s-a aruncat cade în noroi la picioarele tale”. Nicolae Iorga

    Dumitru Coarna

Leave a Reply