MAGISTRATURA! Doar 10 candidati din Timis s-au calificat in “finala” examenului de admitere la Institutul National al Magistraturii

roba-magistratura

Profesia de judecator sau de procuror a atras, si in acest an, aproape 2.800 de candidati la examenul de admitere la Institutul National al Magistraturii, care se bat pentru ocuparea unuia dintre cele 200 de locuri de auditori de justitie.


Dupa testul de verificare a cunostintelor juridice la Drept Civil, Drept Procesual Civil, Drept Penal si Drept Procesual Penal, care s-a desfasurat in data de 4 septembrie, a urmat, in 18 septembrie, proba scrisa, eliminatorie, de tip grila, de verificare a rationamentului logic.

Aceste filtre extrem de dure au facut ravagii printre candidati, astfel ca din cei 2.770 de absolventi de Drept inscrisi in concurs, au mai rams doar 312, care, in perioada 13 – 24 octombrie, vor fi evaluati la ultima probe, cea a interviului.

Primele doua teste au trimis acasa si pe majoritatea candidatilor din Timis, astfel ca din cei 77 de tineri aspiranti la un loc pe bancile INM, au mai ramas doar 10. Este vorba despre Adam Amina, Brinas Liviu, Calai Pop Patricia, Costea Diana, Lacatusu Andrei, Moldovan Maria, Hauder Stefania, Stroescu Dyana, Suiu Andrada si Tarnovschi Alexandra.

Ramane de vazut cati din cei 10 banateni vor imbraca roba de auditor de justitie, in conditiile in care unii, cu doua sau trei examene de acest gen la activ, au experienta in astfel de confruntari postuniversitare extreme. (G.I.)

Leave a Reply