JOBURI IN POLITIE! Posturi de agenti si ofiteri scoase la concurs de IGPR! Se cauta specialisti in diverse domenii, fara limita de varsta

masina politie

Inspectoratul General al Politiei Romane (IGPR) anunta ca scoate la concurs 447 de posturi de politisti, majoritatea de specialisti in diverse domenii, inscrierile incepand miercuri, 19 octombrie. Concursul va avea loc in 26 noiembrie.


„Daca esti economist, pirotehnist, chimist, biolog, sociolog, psiholog, profesor, inginer silvic, electronist, medic veterinar sau ai alta specializare pe care noi o cautam, poti ocupa unul dintre locurile scoase la concurs, de ofiter sau agent”, anunta Politia Romana, potrivit News.ro.

Limita maxima de varsta nu este impusa, insa cei care doresc sa devina politisti trebuie sa aiba inaltimea de minimum 1,65 metri, femeile si 1,70 metri, barbatii.

Candidatii isi pot depune dosarele in perioada 19-23 octombrie, iar concursul va avea loc in 26 noiembrie.

Informatii despre inscriere si despre actele necesare pot fi gasite pe site-urile structurilor teritoriale de politie. Fiecare unitate de politie isi alege intervalul orar in care primeste dosarele de inscriere ale candidatilor, precizeaza IGPR.

La inceputul lunii octombrie, IGPR a pus la dispozitie 2.397 posturi, dintre care 2.303 pentru structurile de ordine publica, politie rutiera, politie transporturi si conductori de caini si 94 pentru reincadrarea ofiterilor si agentilor de politie, care au avut calitatea de politisti si au fost disponibilizati, si-au dat demisia sau au plecat din cauza unor probleme temporare de sanatate.

De la inceputul anului, de cand a intrat in vigoare legea pensiilor speciale, care le da angajatilor Ministerului Afacerilor Interne (MAI) si militarilor posibilitatea sa iasa la pensie inainte de 65 de ani, primind 65 % din salariu, au iesit la pensie peste 8.000 de angajati ai MAI, iar institutia se confrunta acum cu cel mai mare deficit de personal din ultimii 26 de ani.

Potrivit unei centralizari realizate de M.A.I. la inceputul lui septembrie, deficitul de personal se ridica la aproximativ 17.500 de functii. (M.I.)

Leave a Reply