BREAKING NEWS! La Spitalul de Psihiatrie din Jebel sunt reclamate o serie de aranjamente pentru castigarea concursului de manager de catre medicul sarb Mihajloviċ Vidosav     Consilierii judeteni din Timis au votat si semnat, in unanimitate, declaratia simbolica de reunire a Republicii Moldova cu Romania    Un student din Timisoara a distrus nu mai putin de 26 de ghivece ornamentale de pe Podul Michelangelo, convins ca un dosar penal pentru distrugere ii va aduce noroc    Viceprimarul Timisoarei, Dan Diaconu, a castigat procesul cu Agenția Nationala de Integritate, dupa trei ani de procese in care a contestat decizia ca ar fi fost incompatibil     Comandantul Jandarmeriei Romane, colonelul Sebastian Cucos, a cerut verificarea de urgenta a imprejurarilor in care o persoana surdo-muta a fost amendata pentru tulburarea linistii si ordinii publice la Congresul PSD    Brindusa Armanca despre difuzarea interviului cu Sebastian Ghita: "TVR a comis un abuz de incredere, folosind canalul public in favoarea infractorilor politici si in afara interesului public"

EXCLUSIV! Doi judecatori din Timisoara candideaza la alegerile pentru Consiliul Superior al Magistraturii! Adunarile generale in care se vor vota reprezentantii instantelor in CSM au loc peste o saptamana

Instantele banatene ar putea fi reprezentata in Consiliul Superior al Magistraturii de doi judecatori cu experienta, care si-au depus candidaturile pentru a fi alesi in cel mai inalt for de conducere al Justitiei din Romania.

Astfel, pe buletinele de vot care vor fi distribuite “electoratului” in roba din toata tara, la alegerile generale din data de 27 octombrie, apare Erica Nistor, presedinta Curtii de Apel Timisoara, care candideaza pentru un loc rezervat curtilor de apel, dar si Mihai Andrei Balan, presedintele Judecatoriei Timisoara, care concureaza cu alti cinci magistrati din Arad, Constanta, Bucuresti, Ramnicu Valcea si Sighetu Marmatiei pentru mandatul rezervat instantelor locale.

Cei doi s-au inscris in cursa pentru cele 9 locuri din CSM destinate reprezentantilor instantelor de judecata, alaturi de alti 29 de judecatori din toata tara.

Balan_Mihai

De remarcat ca unitatile de parchet din Banat nu au niciun reprezentant la alegerile pentru ocuparea celor 5 locuri din CSM rezervate procurorilor, unde concureaza 15 candidati, printre care Codrut Olaru, de la Parchetul de pe langa Inalta Curte de Casatie si Justitie, Paul Silviu Dumitriu, de la DNA, si Alina Albu, de la DIICOT.

Rezultatele definitive ale scrutinului vor fi cunoscute abia in 19 decembrie, dupa ce se va solicita Consiliului National pentru Studierea Arhivelor Securitatii verificarea daca judecatorii si procurorii alesi au facut parte din serviciile de informatii inainte de 1990 sau au colaborat cu acestea.

Reamintim ca din CSM fac parte 19 membri, dintre care 14 sunt alesi in adunarile generale ale magistratilor si validati de Senat (9 – sectia pentru judecatori si 5 – sectia pentru procurori), 2 reprezentanti ai societatii civile, alesi de Senat, la care se adauga ministrul Justitiei, Procuroru General si presedintele Inaltei Curti de Casatie si Justitie.

Durata mandatului de mebru al CSM este de 6 ani. (G.I.)

One Response to EXCLUSIV! Doi judecatori din Timisoara candideaza la alegerile pentru Consiliul Superior al Magistraturii! Adunarile generale in care se vor vota reprezentantii instantelor in CSM au loc peste o saptamana

  1. Justiție furata says:

    Halal …sau ilar 2 corupți..prima fata de casa a lui Jabri..secundul ..la dispoziția parchetarilor cu dosare la comanda..în plus lipsit de experienta..

Leave a Reply

%d bloggers like this: