Politist de frontiera arestat preventiv pentru luare de mita! Acuzatile vizeaza protejarea unei grupari implicate in acte de braconaj!

frontiera-1

Un politist de frontiera suspectat ca proteja un grup de braconieri, pe care il conducea noaptea intr-un fond de vanatoare si avea grija sa-l pazeasca pentru a nu „pica” in vreo razie a politistilor sau jandarmilor, a fost arestat preventiv si risca pana la 10 ani de inchisoare.


Aurel Iovan, in varsta de 48 de ani, agent de politie de frontiera din cadrul SPF Calafat – Sector Politie Bistret, este acuzat de comiterea a trei infractiuni de luare de mita si trei infractiuni de complicitate la braconaj cinegetic.

Anchetatorii spun ca agentul, in timpul serviciului sau, a condus patru braconieri pe fondul de vanatoare de la Bistret, pe care i-a pazit cat timp au haituit si impuscat animalele, dupa care le-a asigurat parasirea zonei.

“Agentul de politie facilita braconierilor accesul in perimetrul fondului cinegetic, iar dupa ce acestia impuscau animalele salbatice, le asigura parasirea in siguranta a zonei. Astfel, inculpatul Iovan Aurel a primit ulterior foloase necuvenite, respectiv vanat braconat, in valoare de aproximativ 2.500 euro. Din probatoriul administrat in cauza a rezultat ca in noaptea de 16-17.10.2016, agentul de politie Iovan Aurel le-a facilitat braconierilor accesul in zona, acestia impuscand 4 mistreti si 3 iepuri, a caror valoare a fost estimata la aproximativ 6.000 euro”, ne-au comunicat procurorii.

Tribunalul Dolj a emis mandat de arestare pe numele politistului, iar Florin Sarla, 42 de ani, din Craiova, acuzat de dare de mita, braconaj cinegetic si uz de arma letala fara drept, Ovidiu Alexandru Ozunu, 34 de ani, din Craiova, Bogdan Cosmin Barbulescu, de 38 de ani, din Craiova si Nicolae Balaci, acuzati de dare de mita si braconaj cinegetic au fost plasati sub control judiciar. (V.E.)

 

Leave a Reply