BREAKING NEWS! La Spitalul de Psihiatrie din Jebel sunt reclamate o serie de aranjamente pentru castigarea concursului de manager de catre medicul sarb Mihajloviċ Vidosav     Jurnalistul Andrei Gheorghe a decedat la varsta de 56 de ani, in urma unui stop cardio-respirator     Sefa DNA, Laura Codruta Kovesi, a castigat procesul cu jurnalistii de la Antena 3 si va trebui sa fie despagubita cu suma de 300.000 de lei     Un inculpat din dosarul de trafic de persoane Filiera araba reclama ca a fost arestat preventiv, desi in perioada investigatiilor era in custodia Centrului pentru Refugiati din Arad    Primaria Timisoara a fost amendata cu 10.000 de lei, de catre inspectorii ISC, pentru starea portii de acces in oras de pe Calea Aradului    Codul galben de ger, ninsori si polei, care vizeaza si Timisul, prelungit de ANM pana la sfarsitul saptamanii

Un elev de la Colegiul de Arte „Ion Vidu” din Timisoara va fi judecat pentru furt! Procesul va avea loc la Curtea de Apel Timisoara

proces CAP

Curtea de Apel Timisoara va judeca, marti, 25 octombrie 2016, de la orele 12,30, o cauza penala in care sunt implicati mai multi minori, elevi in clasa a IV-a la Colegiul National de Arte „Ion Vidu” din Timisoara. Unul dintre tineri este acuzat de savarsirea unor infractiuni de furt, in dauna unui alt coleg, iar, paradoxal, completul care-l va judeca si va da verdictul final este format chiar din colegii sai.

Procesul se va desfasura in sedinta publica, in sala nr.282, etajul II, din Palatul de Justitie, si este de asteptat ca va fi o audienta masiva, formata din parinti, colegi, profesori, dar si reprezentanti ai mass media. Verdictul va fi asteptat cu sufletul la gura de toti cei prezenti la dezbatere, urmand ca “judecatorii” sa dovedeasca daca spiritul de dreptate apare si este incurajat de la cele mai fragede varste.

“In fiecare an, la data de 25 octombrie, in Europa se celebreaza Ziua Justitiei Civile Europene, eveniment prin care justitia civila este adusa in atentia cetatenilor, cu scopul de a apropia justitia de beneficiarii ei, prin a-i ajuta sa fie mai bine informati cu privire la drepturile lor precum si modalitatea de functionare a sistemului judiciar, a mecanismelor acestuia si in final, pentru a face sistemul transparent si de  a facilita accesul justitiabililor la actul de justitie”, a declarat Judecatorul Cristian Pup, purtatorul de cuvant al Curtii de Apel Timisoara, care a decis sa dezlege misterul acestui proces simulat. Ziua Europeana a Justitiei Civile este destinata publicului larg, cetatenilor, dar si elevilor, studentilor precum si tuturor partenerilor care concura la infaptuirea actului de justitie, reamintindu-ne ca Justitia este cu precadere un serviciu public, a mai spus magistratul.

Elevii care vor participa la proces vor fi coordonati de doamna profesor Eugenia Udriste, cu sprijinul oferit de judecatorii Maria Dascalu si Cristian Pup. (G.I.)

Leave a Reply

%d bloggers like this: