Patru procurori timiseni se bat pentru functia de sef al Parchetului de pe langa Tribunalul Timis! Actualul prim procuror, Vasile Bac, a decis sa se pensioneze

mihaela-pop

Batalie mare pentru functia de prim procuror al Parchetului de pe langa Tribunalul Timis, dupa ce actualul sef al procurorilor timiseni, Vasile Bac, a decis ca, in decembrie 2016, sa iasa la pensie.


In cursa pentru numirea in functia de conducere care va ramane vacanta la sfarsitul acestui an,  desfasurata sub patronajul Consiliului Superior al Magistraturii, s-au inscris cateva nume cu greutate din unitatile de parchet banatene. Astfel, in aceasta perioada, dupa ce au trecut de testul scris la testarea psihologica, procurorii timiseni au fost programati sa se prezinte la interviul la testarea psihologica.

Deocamdata, la o analiza sumara a candidaturilor, favoritul concursului pare a fi procurorul Chivu Claudia Irina, prim procuror al Parchetului de pe langa Judecatoria Timisoara, care are de partea sa doua atuuri: in iulie 2012, a fost evidentiata de procurorul general al Romaniei de atunci, Laura Codruta Kovesi, alaturi de alti procurori din tara, pentru “merite deosebite”, iar al doilea as il reprezinta sustinerea de care beneficiaza din partea lui Vasile Bac, care a si transferat-o la Timisoara, pe o functie similara, de la sefia Parchetului de pe langa Judecatoria Caransebes.

Un alt candidat cu mari sanse la castigarea acestui concurs este prim procurorul general adjunct al Parchetului de pe langa Curte de Apel Timisoara, Filip Mioara Violeta, care este obisnuita cu “aerul tare” al functiilor cu greutate. Procurorii Marcu Daniela Dorina si Pop Mihaela Camelia, de la Parchetul de pe langa Tribunalul Timis, completeaza lista candidaturilor si nu este exclus sa asistam la o surpriza, in conditiile in care greii care au venit de la DNA, Lucian Papici si Ciprian Dorobantu, au cu siguranta anumite simpatii profesionale.

Sa mai spunem ca procurorul Tent Elena Olga Gia, de la Parchetul Timis, si-a depus candidatura pentru functia de prim procuror adjunct.

Testarile si examenele pentru numirea in functii de conducere la instante de judecata si unitati de parchet se desfasoara in perioada 9 septembrie – 9 decembrie 2016. (G.I.)

Leave a Reply