Autoritatile vamale din Romania si Serbia s-au intalnit la Timisoara pentru a stabili planuri comune de combaterea traficului ilicit de tigarete

Vicepresedintele ANAF, Dorel Fronea, coordonator al activitatii structurilor vamale, impreuna cu reprezentanti ai autoritatii vamale de la nivel central si regional, s-au intalnit, la Timisoara, cu o delegatie a autoritatii vamale sarbe condusa de Milos Tomic, director general al Administratiei Vamale din Serbia.


“Discutiile s-au concentrat pe imbunatatirea cooperarii si colaborarii la nivel central si local intre cele doua administratii vamale in vederea combaterii traficului ilicit de marfuri la frontiera comuna intre Romania si Serbia. In cadrul discutiilor, delegatia Romaniei a pus accentul pe o mai buna cooperare la nivel institutional, prin imbunatatirea fluxului de informatii ce poate facilita prevenirea si stoparea fraudelor vamale, cooperarea transfrontaliera reprezentand un element important in procesul de gestionare a riscurilor cu caracter vamal si fiscal”, ne-a comunicat purtatorul de cuvant al Directiei Regionale Vamale Timisoara, Daniela Sora.

Reprezentantii celor doua tari au convenit ca se impune o este necesara o colaborare mai stransa si realizarea de schimburi de experienta in domenii de interes din activitatea vamala, totodata stabilindu-se realizarea, in viitor, a unor planuri de actiune comune pentru combaterea traficului ilicit de marfuri si in special a celui de tigarete. (M.I.)

Leave a Reply