CV-UL LA CONTROL! Avansarea lui Gabriel Oprea de la gradul de capitan la cel de general-maior, verificata de Ministerul Apararii Nationale!

Gabriel_Oprea

Ministrul Apararii Nationale, Mihnea Motoc, a dispus constituirea unei comisii care sa analizeze daca au fost indeplinite obligatiile legale pentru inaintarea in grad a lui Gabriel Oprea, de la gradul de colonel la cel de general de brigada in rezerva.


Potrivit unui comunicat al Ministerului Apararii Nationale (MApN), decizia de infiintare a comisiei a fost luata ca urmare a sesizarilor si solicitarilor de informatii venite din partea jurnalistilor.

“Rezultatele acestei analize vor fi comunicate cu promptitudine catre mass-media si opinia publica”, precizeaza MApN.

Aceasta verificare vine dup ace evolutia profesionala, in cadrul armatei, a generalului cu patru stele Gabriel Oprea a fost analizata detaliat de militari cu experienta, care au ajuns la concluzia ca CV-ul este impanat de intoxicari si falsuri. Gradele obtinute de „Gabriel Oprea reprezinta o sfidare a tuturor militarilor de cariera”. Militarii subliniaza ca nici macar respectatul general american Patton, care a participat la doua razboaie mondiale, nu a avut asemenea performante in cariera.

Conform acestei analize, in anul 2001 are loc o avansare nemaintalnita in Armata Romana, respective un salt ilegal de la capitan la general-maior, cu sfidarea intregii armate.

“Dupa 8 ani de la trecerea in rezerva cu gradul de capitan, Gabriel Oprea este reactivat si nu oricum: cu gradul de general-maior. Si de justitie militara, desi activase numai 3 ani in domeniu. Pentru acest fapt este necesar un „spate” mult prea solid, si ceva la fel de mult trafic de influenta. Pe de alta parte, avansarea s-a facut cu incalcarea unor prevederi din Ghidul Carierei Militare si din Legea nr. 80/1995 (Statutul Cadrelor Militare) – introduse in vigoare dupa stas NATO”, se mentioneaza in analiza informala a CV-ului lui Gabriel Oprea. (V.E.)

Leave a Reply