DECIZIE DEFINITIVA! Medicul chirurg Caius Streian, interdictie de a opera timp de un an! Curtea de Apel Timisoara a admis apelul cardiologului de la Padurea Verde

caius_stre

Curtea de Apel Timisoara a dat verdictul final in controversatul caz de luare de mita in care a fost implicat medicului chirurg Caius Glad Streian, de la Institutului de Boli Cardiovasculare Timisoara.


Dupa ce, in iunie 2016, instanta de fond l-a condamnat pe Caius Streian la 3 ani de inchisoare, cu suspendare, totodata aplicandu-i interdictia de a-si exercita profesia de medic pe o perioada de 2 ani de la ramanerea definitiva a sentintei si de a fi ales intr-o functie publica, plus obligatia de a publica hotararea de condamnare intr-un cotidian national, pe cheltuiala sa, Curtea de Apel a admis apelul declarat de inculpat impotriva sentintei penale nr.242/10.06.2016, pronuntata in dosarul penal nr. 8630/30/2015 al Tribunalului Timis.

Astfel, magistratii instantei de apel au desfiintat sentinta initiala si, rejudecand, au decis sa reduca perioada in care Caius Streian nu va putea sa-si exercite profesia, respectiv sa opereze bolnavii de inima, de la 2 la 1 an, si au inlaturat dispozitia de a publica in presa hotararea de condamnare.

Desi procurorii Parchetului de pe langa Curtea de Apel au solicitat aplicarea unei condamnari cu executare, judecatorii au respins apelul anchetatorilor.

“In conditiile in care luarea de mita se pedepseste cu inchisoare de la 3 la 10 ani si interzicerea dreptului de a exercita profesia sau de a ocupa o functie publica, consider ca am obtinut tot ce se putea obtine, in imprejurarile actuale”, a comentat avocatul Florin Kovacs.

Decizia Curtii de Apel Timisoara este definitiva. (G.I.)

 

Leave a Reply