BREAKING NEWS! Clanurile de tigani din Lugoj si-au scos din nou pistoalele in strada, sfidand masurile dispuse de seful IPJ Timis, Dan Stoicanescu    Accident tragic pe autostrada A1, intre Timisoara si Arad, dupa ce doua TIR-uri au intrat in coliziune! Ambii soferi au murit    Condamnatii pentru infractiuni de serviciu, cu cel putin 4 ani de inchisoare, isi vor pierde toata averea dobandita in ultimii 5 ani     Cristian Pomohaci a a contestat excluderea sa din preotie și asteapta decizia Mitropolitului Ardealului, IPS Laurentiu Streza    Egiptul respinge importul a 63.000 de tone de grau romanesc, sub pretextul ca marfa contine si seminte de mac    Staff-ul lui Sporting Lisabona a incurcat Romania cu Ungaria! "Am sosit la Budapesta", s-a titrat pe Facebook, dupa aterizarea pe Aeroportul Otopeni

DEZINFORMARE! Cea mai mare pensie a unui fost magistrat este de “doar” 41.000 de lei, nu de 100.000 de lei! Uniunea Nationala a Judecatorilor cere condamnarea “minciunilor” ministrului Raluca Pruna

Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Share on LinkedInPin on PinterestEmail this to someoneBuffer this pageShare on TumblrShare on Yummly

raluca_pruna

Dupa ce oficialii Casei de Pensii din Romania au declarat ca niciun magistrat din Romania – judecator sau procuror – nu primeste o pensie de serviciu de peste 100.000 lei, cum afirmase in urma cu cateva zile Ministrul Justitiei, Raluca Pruna, si ca cea mai mare pensie a unui fost magistrat de la noi se ridica la “doar” 41.000 de lei, Uniunea Nationala a Judecatorilor din Romania i-a cerut, joi, premierului Dacian Ciolos, intr-o scrisoare deschisa, sa condamne oficial ceea ce judecatorii numesc “minciunile” spuse de ministrul Justitiei cu privire la existenta a 60 de magistrati care ar beneficia de o pensie lunara de 1 miliard de lei vechi.

“Acest mod iresponsabil de a actiona al ministrului Justitiei, Raluca Pruna, este incalificabil, facand dovada unei actiuni inadmisibile de dezinformare si manipulare a opiniei publice, ce a subminat imaginea intregului sistem judiciar si increderea cetatenilor in justitie”, se arata in scrisoare, conform unui comunicat al UNJR, citat de Agerpres.

Magistratii ii mai cer primului ministru sa explice opiniei publice ce masuri va lua pentru a corecta ‘consecintele acestei dezinformari, ce a produs grave efecte negative asupra imaginii magistratilor si a increderii cetatenilor in justitie’.

UNJR aminteste faptul ca, pe 21 septembrie, cu cateva zile inaintea intalnirii pe care trebuia sa o aiba cu reprezentantii CSM, ai asociatiilor profesionale ale magistratilor, presedintilor Curtilor de Apel si procurorii generali de la acelasi nivel pe tema “Memorandumului privind Justitia”, Raluca Pruna a scris pe Facebook ca “as fi dorit sa se fi vorbit transparent in Memorandum despre pensii de 1 miliard de lei vechi pe luna, pe o scapare a legii”.

Aceeasi afirmatie a fost apoi intarita de un raspuns oficial pe care Ministerul Justitiei l-a trimis presei, care a confirmat ca “din informatiile noastre exista 60 de persoane care au astfel de pensii”.

Reprezentantii Casei Nationale de Pensii nu au dezvaluit identitatea fostului procuror sau judecator care incaseaza o pensie de aproape 10.000 de euro, rezumandu-se sa spuna ca in topul celor mai mari pensii din Romania figureaza fosti piloti, cu venituri lunare cuprinse intre 30.000 si 40.000 de lei. (V.E.)

Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Share on LinkedInPin on PinterestEmail this to someoneBuffer this pageShare on TumblrShare on Yummly

Leave a Reply

%d bloggers like this: