BREAKING NEWS! Ministrul Tudorel Toader, acuzat ca vrea sa distruga DNA, dupa ce a propus infiintarea unei directii de Parchet speciala pentru anchetarea magistratilor    Politia Timis a operat primele retineri in scandalul dintre clanurile tiganesti de la Lugoj: doi tineri care au distrus un BMW cu topoarele    Suspiciuni de frauda la examenul pentru ocuparea a 20 de posturi de ofiteri organizat de Inspectoratul Teritorial al Politiei de Frontiera Timisoara    Bucuresteanca Roxana Iliescu, vicepresedintele CJT, ii transmite teleormaneanului Liviu Dragnea ca "Banatu-i fruncea"     Mihai Razvan Ungureanu vizat pentru sefia Serviciului de Informatii Externe    Sondaj hilar lansat pe Facebook de eurodeputatul Maria Grapini, care-si intreaba prietenii daca ar trebui sa-si mai taie din par sau nu

EXPLOZIV! Presedintele Judecatoriei Timisoara, Mihai-Andrei Balan, a castigat alegerile pentru CSM! Celalalt loc al judecatoriilor in CSM a fost atribuit lui Mihai-Bogdan Mateescu, de la Judecatoria Ramnicu Valcea

Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Share on LinkedInPin on PinterestEmail this to someoneBuffer this pageShare on TumblrShare on Yummly

Balan_Mihai

Magistratii de pe raza Curtii de Apel Timisoara s-au reunit joi, 27 octombrie 2016, in cadrul adunarilor generale pentru a-si alege reprezentantii in viitorul Consiliu Superior al Magistraturii.

Pana la aceasta ora, dupa centralizarea partiala a rezultatelor, se contureaza faptul ca justitia banateana o sa aiba, in sfarsit, un al doilea reprezentant in CSM, dupa ce, cu peste 20 de ani in urma, banatenii au fost reprezentati in cel mai inalt for de conducere al Justitie de fostul presedinte al Tribunalului Timis, Petre Petrisor.

Este vorba despre judecatorul Mihai-Andrei Balan, presedintele Judecatoriei Timisoara, care alaturi de judecatorul Mihai-Bogdan Mateescu, de la Judecatoria Ramnicu Valcea, au obtinut cele mai multe voturi pentru a reprezenta judecatoriile din tara in urmatorul CSM.

Celalalt candidat al justitiei banatene, Erica Nistor, presdinta Curtii de Apel Timisoara, nu a beneficiat de suficiente voturi pentru a ocupa un loc eligibil pentru accederea CSM.

Cele mai multe voturi au fost obtinute de judecatoarea Lia Savonea (Curtea de Apel Bucuresti), care secondata de Nicoleta-Margareta Tint (Curtea de Apel Brasov), ultimul loc eligibil fiind castigat de Andrea-Annamaria Chis (Curtea de Apel Cluj).

La tribunale, judecatorii au votat-o, in majoritate, pe presedinta Asociatiei Magistratilor din Romania, judecatoarea Gabriela Baltag, urmata de judecatorul Dorin Danci (Tribunalul Maramures). Aceste rezultate pot suferi modificari, in conditiile in care la Tribunalul Bucuresti se vor relua alegerile pentru CSM, intrucat nu a fost cvorum!

Din partea Inaltei Curti de Casatie si Justitie, in CSM vor intra judecatoarele Mariana Ghena si Simona-Camelia Marcu, iar Parchetul de pe langa Inalta Curte de Casatie si Justitie l-a trimis in CSM pe procurorul Codrut Olaru, fostul sef al DIICOT. Parchetele de pe langa curtile de apel l-au votat pe Cristian-Mihai Ban, de la Parchetul de pe langa Curtea de Apel Bucuresti, in timp ce parchetele de pe langa judecatorii l-au mandatat in CSM pe Tatiana Toader, de la Parchetul de pe langa Judecatoria Sectorului 2 Bucuresti.

In orele ce urmeaza, vom afla numele celor doi procurori reprezentanti ai parchetelor de tribunale si numele celui de-al doilea reprezentant al judecatorilor de tribunale.(G.I.)

Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Share on LinkedInPin on PinterestEmail this to someoneBuffer this pageShare on TumblrShare on Yummly

Leave a Reply

%d bloggers like this: