FILIERA SARBA! Traficant de migranti din Serbia, arestat preventiv la Timisoara! Panevski Milorad transporta refugiati cu masina personala

 

traficant migranti

Procurorii din cadrul Parchetului de pe langa Tribunalul Timis au propus instantei de judecata arestarea preventiva a inculpatului Panevski Milorad, din Belgrad, pentru savarsirea infractiunii trafic de migranti.


In referatul prezentat judecatorilor se mentioneaza ca, la data de 30.09.2016, inculpatul Panevski Milorad, cetatean sarb, i-a transportat cu un autoturism, pe cetatenii de origine araba M.F., A.K., M.R. si A.A.B. din localitatea Belgrad, Serbia, pana in apropierea frontierei dintre Serbia si Romania, pe directia localitatii Jimbolia.

In jurul orelor 00-0,30, cand au ajuns la frontiera Romaniei, inculpatul Panevski Milorad le-a indicat refugiatilor pe unde sa treaca ilegal frontiera de stat a Romaniei, dupa care el a intrat in Romania in mod legal, cu autoturismul mai sus mentionat, prin P.T.F. Jimbolia-rutier.

De pe teritoriul Romaniei, inculpatul Panevski Milorad urma sa ii recupereze pe cei patru cetateni de origine araba si sa-i transporte cu acelasi autoturism pana in Ungaria, iar ulterior pana in Austria.

De asemenea, din probele administrate in cauza rezulta ca pentru faptul ca i-a transportat si indrumat pe cei patru cetateni de origine araba in scopul trecerii frauduloase a frontierei de stat a Romaniei, cetateanul sarb Panevski Milorad a primit de la fiecare dintre acestia suma de 250 Euro, urmand ca ulterior, cand ii prelua de pe teritoriul Romaniei, sa mai primeasca de la fiecare dintre acestia suma de 1.500 Euro, pentru a-i transporta pana in Ungaria, iar ulterior la destinatia finala, Austria.   

Judecatorii Tribunalului Timis au dispus arestarea preventiva a inculpatului pe o perioada de 30 de zile. Cercetarile continua in cauza, in vederea lamuririi tuturor imprejurarilor de fapt si stabilirii raspunderii penale. (V.E.)

Leave a Reply