LANSARE! Trupa Les Elephantes Bizarres deschide proiectul Instalart/ Obiect/ 004. Inspired by UniCredit Bank, la Timisoara

LesEB 3

Proiectul Instalart/ Obiect/ 004. Inspired by UniCredit Bank va fi lansat la Timisoara, vineri, 21 octombrie, incepand cu ora 19, printr-un concert sustinut de trupa Les Elephantes Bizarres.


Evenimentul se va desfasura la Enoteca Amphora, in Bastion, iar vernisajul continua cu expozitia proiectului la Muzeul de Arta Timisoara, in perioada 22- 31 octombrie.

Proiectul Instalart/ Obiect/ 004. Inspired by UniCredit Bank grupeaza sase propuneri de design destinate mediului urban, ce vor putea fi vizitate de timisoreni pe parcursul a doua saptamani.

”In 2016 Instalart il prezinta pe arhitectul Mario Kuibus, care a conceput o propunere de traseu cultural adaptat Bucurestiului, pe care timisorenii sunt invitati sa il descopere, ca model de bune practici. Kuibus a initiat in 2007 proiectul TUB, care propune identitate pentru Bucuresti si strategie pentru viitor. TUB este coloana vertebrala a Pidu Central Bucuresti, proiect agreat, aprobat si adoptat de Primaria Capitalei. Astfel, visul lui Mario Kuibus de a reconsidera sintagma “Bucuresti-Micul Paris“ este realizat”, a declarat artistul vizual Marius Leonte, presedintele Isntalart.

In paralel, Instalart a invitat sase mari designeri romani sa interactioneze cu TUB-ul lui Mario Kuibus. Fiecare a gandit cate un obiect, o instalatie, un concept, pornind de la proiectul lui Mario Kuibus, sustinute de partenerii Instalart astfel:

Dorin Stefan- “Omagiu lui Andrei Cadere” sustinut de Plaza Romania

Corvin Cristian- “Restitutie” sustinut de Bucuresti Mall

Robert Marin- “Bucur” sustinut de Stella Artois

Mihai Popescu- “Portobello Stradale” sustinut de Brikston

Stefan Barutcieff- “Museum Line” sustinut de Kerrock

Madalin Gheorghe- “The ExFormation Panel“ sustinut de Biutiful

Proiectul lui Mario Kuibus, PIDU, este sustinut de Collective.

Fiecare propune un obiect, o instalatie, un concept, care ar putea sa completeze acest proiect indraznet.

Publicul e invitat sa fie parte din lansarea unui proiect cum nu s-a mai vazut: expozitia celor sase instalatii este insotita de o petrecere cu muzica live, proiectii si open bar oferit de Campari si Stella Artois. Accesul la acest eveniment este liber pe tot parcursul serii. (M.I.)

 

Leave a Reply