BREAKING NEWS! Clanurile de tigani din Lugoj si-au scos din nou pistoalele in strada, sfidand masurile dispuse de seful IPJ Timis, Dan Stoicanescu    Accident tragic pe autostrada A1, intre Timisoara si Arad, dupa ce doua TIR-uri au intrat in coliziune! Ambii soferi au murit    Condamnatii pentru infractiuni de serviciu, cu cel putin 4 ani de inchisoare, isi vor pierde toata averea dobandita in ultimii 5 ani     Cristian Pomohaci a a contestat excluderea sa din preotie și asteapta decizia Mitropolitului Ardealului, IPS Laurentiu Streza    Egiptul respinge importul a 63.000 de tone de grau romanesc, sub pretextul ca marfa contine si seminte de mac    Staff-ul lui Sporting Lisabona a incurcat Romania cu Ungaria! "Am sosit la Budapesta", s-a titrat pe Facebook, dupa aterizarea pe Aeroportul Otopeni

PERIPLU FESTIVALIER! Actorii Teatrului National din Timisoara duc trei spectacole de exceptie pe scena Festivalului National de Teatru

Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Share on LinkedInPin on PinterestEmail this to someoneBuffer this pageShare on TumblrShare on Yummly

hamlet2

Dupa un inceput de stagiune care, prin ediţia 2016 a FEST-FDR, a adus la Timisoara numeroase spectacole din tara si din strainatate, e randul Nationalului timisorean sa duca pe alte scene cateva din cele mai aplaudate spectacole ale sale.

In aceasta toamna, Teatrul National din Timisoara marcheaza pe harta festivalurilor de teatru din Romania trei destinatii.

Prima oprire – Iasi, la Festivalul International de Teatru pentru Publicul Tanar, eveniment organizat de Teatrul „Luceafarul”. In aceasta seara de 10 octombrie, publicul iesean va intra in universul pe care regizoarea Ada Lupu Hausvater l-a  imaginat pentru celebrul Hamlet de W. Shakespeare. Un spectacol-manifest, Hamlet ii aduce pe scena mare a Teatrului „Luceafarul” pe actorii Matei Chioariu, Ion Rizea, Claudia Ieremia, Doru Iosif, Victor Manovici,  Cristina König, Flavius Retea, Catalin Ursu, Bogdan Spiridon, Adrian Jivan, Florin Ruicu, Costel Tovarniţki, Raul Bastean, Benone Viziteu, Romeo Ioan, Claudiu Dogaru, Ionuţ Iova şi Marius Lupoian, dar si pe Marius Andrei Alexe, mai cunoscut publicului ca Bean MC, fondatorul proiectului Subcarpati, precum si pe Alexandru Stefanescu, pe care iubitorii de hip-hop il cunosc ca Fanescu.

Dat fiind ca Festivalul National de Teatru a selectionat trei dintre spectacolele Nationalului timisorean, spre finalul lunii, publicul bucurestean va avea sansa de a se bucura de trei spectacole de mare anvergura.

meteorul_IP2

Seria timisoreana debuteaza in FNT duminica, 23 octombrie, cu Meteorul de Friedrich Dürrenmatt, in regia lui Mihai Maniutiu. Aceasta comedie tragica ii aduce pe scena pe actorii Marian Ralea, Cristina König, Ion Rizea, Claudia Ieremia, Florin Ruicu, Alecu Reus, Catalin Ursu, Mirela Puia, Calin Stanciu Jr., Benone Viziteu, Robert Copot, Constantin Tovatnitchi, Raul Lazarescu si Stefan Roman, carora li se alatura muzicienii Dana Borteanu, Sorina Savii si Bogdan Cotarta, coordonati de compozitoarea Ada Milea.

Marti, 25 octmbrie si miercuri, 26 octombrie, Teatrul National din Timisoara prezinta in FNT spectacolul de teatru-dans Prin vis. Actorilor Alina Ilea, Laura Avarvari, Luminita Tulgara, Mara Opris, Andrea Tokai, Daniela Bostan, Catalin Ursu, Calin Stanciu jr., Raul Lazarescu, Ionut Iova si Razvan Ciocoi, li se va alatura pe scena insusi creatorul spectacolului, celebrul coregraf Pál Frenak.

In sfarsit, ultimele doua zile – joi, 27 si vineri, 28 octombrie – apartin debutului ca regizor de teatru al celebrului regizor de film Radu Jude. Spectacolul Scene dintr-o casnicie de Ingmar Bergman, in interpretarea lui Ion Rizea, a Claudiei Ieremia si a Alinei Ilea, incheie saptamana bucuresteana a Teatrului National din Timisoara, dar nu si calatoria spectacolelor sale, care continua in luna noiembrie, la Arad, unde spectacolul Hamlet a fost selectionat si programat in data de 17 noiembrie, in cadrul Festivalului International de Teatru Clasic.

Fotografii: Adrian Piclisan / TNTm

Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Share on LinkedInPin on PinterestEmail this to someoneBuffer this pageShare on TumblrShare on Yummly

Leave a Reply

%d bloggers like this: