PLAGIAT! Titlul de doctor in Drept acordat procurorului sef al DNA de catre Universitatea de Vest din Timisoara ar putea fi retras! VEZI cine vorbeste despre existenta unui furt intelectual

laura-codruta-kovesi-1

Asociatia Grupul pentru Reforma si Alternativa Universitara (GRAUR), din Cluj-Napoca, a solicitat rectorului Universitatii de Vest din Timisoara, Marilen Pirtea, retragerea titlului stiintific de doctor in Drept pe care universitatea i l-a acordat, in 2011, sefei DNA, Laura Codruta Kovesi.


Cererea a fost adresata sub forma unei scrisori inaintate rectorului institutiei de invatamant la care sefa DNA a dobandit titlul de doctor cu lucrarea „Combaterea crimei organizate prin dispozitii de drept penal”, teza elaborata sub indrumarea profesorului Viorel Pasca pe vremea cand Codruta Kovesi detinea functia de Procuror General al Romaniei.

GRAUR, care administreaza site-ul www.plagiate.ro si detine Indexul Operelor Plagiate din Romania, sustine ca ar fi identificat cel putin 11 incidente de plagiat in teza de doctorat a sefei DNA. „In concluzia analizei noastre, rezulta ca teza mentionata cuprinde un numar semnificativ de incidente de plagiat, adica cel putin 11, astfel incat lucrarea are caracterul unei lucrari plagiate. Este si ratiunea pentru care va solicitam sa dispuneti initierea procedurii de retragere a titlului stiintific acordat autoarei”.

Specialistii clujeni ii solicita rectorului Universitatii de Vest din Timisoara, pe langa retragerea titlului de doctor acordat Codrutei Kovesi, si „realizarea unei anchete” prin care sa se stabileasca daca teza de doctorat este sau nu rezultatul unui furt intelectual.

In urma acestei solicitari, Marilen Pirtea a si solicitat Scolii Doctorale de la Facultatea de Drept o reanalizare a lucrarii scrise de sefa DNA, concluziile urmand a fi facute publice in zilele ce urmeaza. (G.I.)

Leave a Reply