PREMIERA! Gala Premiilor UNITER vine la Timisoara, in 2017, pe scena Teatrului National! Anuntul a fost facut la inchiderea FEST-FDR2016

palatul culturii din timisoara 01

Gala Premiilor UNITER va avea loc la Timisoara, pe  scena Teatrului National. Acest fapt reprezinta o premiera in istoria Galei, care, in 2017, va marca cea de-a XXVI-a editie a sa. Anuntul a fost facut public vineri seara, pe scena Nationalului, de catre managerul institutiei, Ada Hausvater si primarul Timisoarei, Nicolae Robu, cu ocazia inchiderii Festivalului European al Spectacolului  Timisoara – Festival al Dramaturgiei Romanesti, FEST-FDR2016.


„Pe 8 mai 2017, Gala Premiilor UNITER va avea loc la Timisoara, in Sala Mare a Teatrului National, cu sustinerea Primariei”, a spus Ada Hausvater, managerul Teatrului National.

Gala, eveniment lansat in 1991 de presedintele UNITER, Ion Caramitru, este unul dintre programele de referinta ale Uniunii Teatrale din Romania, recompensand excelenta in artele teatrale. Ideea de a aduce Gala Premiilor UNITER la Timisoara este o mai veche dorinta a initiatorului ei. „E un semn faptul ca reusim sa facem aceasta gala la Timisoara in anul imediat urmator nominalizarii sale la titlul de Capitala Europeana a Culturii in 2021. Noi ne-am dorit acest lucru dinainte de a fi facut public titlul. Gala Premiilor UNITER a iesit din Bucuresti pentru prima oara in 2007, la Sibiu, apoi a fost la Iasi si la Oradea, iar acum venim la Timisoara. Teatrul National din Timisoara este nu numai  un monument  istoric, ci si un teatru de traditie, si, de asemenea, se afla in capitala unei regiuni romanesti de traditie culturala si multietnica majora. Nu in ultimul rand, Teatrul National este incarcat cu reverberatii in istoria recenta a Romaniei. Toate aceste elemente ar fi facut prezenta Galei fireasca de mai demult, dar probabil ca acum a fost momentul potrivit. UNITER isi propune, prin insusi statutul sau, sa sprijine creatia si noutatea in teatru, iar Nationalul timisorean exceleaza in acest domeniu”, a punctat Ion Caramitru. (M.I.)

Leave a Reply