Primarul Lugojului asteapta verdictul judecatorilor in dosarul Elba, unde prejudiciul calculat de Curtea de Conturi este de aproape 700.000 de euro

francisc-boldea-465x390

Primarul municipiului Lugoj, Francisc Boldea s-a prezentat, miercuri, in fata judecatorilor, dupa ce Curtea de Conturi a facut plangere impotriva rezolutiei procurorilor de neincepere a urmaririi penale si netrimitere in judecata in Dosarul Elba.


Acesta a fost insotit la instanta de catre avocatul sau, Dumitru Cornean, fostul prim-procuror al Lugojului. Primarul Lugojului spune ca asteapta verdictul judecatorilor pentru ca sentinta a ramas in pronuntare.

“Probabil ca in maxim o saptamana voi afla exact. A fost avocatul meu, avocatul celor de la Curte si procurorii, care au sustinut in continuare solutia asa cum au dat-o in prima faza. Noi am dovedit ca suntem de bunacredinta si de la incheierea procesului pe care l-am pierdut cu Curtea de Conturi nu am mai facut nicio plata catre cei de la Elba. Asa ca prejudiciu nu exista, pentru ca banii nu au fost platiti”, a declarat Francisc Boldea.

Reamintim ca Dosarul Elba vizeaza două contracte de intretinere si extindere a retelei de iluminat public din Lugoj, in asocierea cu ELBA&AEM. Prejudiciul estimat de Curtea de Conturi, după un control la Primaria Lugoj, este aproape 700.000 de euro.

Primaria Lugoj a contestat raportul Curtii de Conturi, insa a pierdut definitiv si irevocabil. Cu toate acestea, niciunul dintre cei considerati responsabili nu au fost trasi la raspundere, procurorii dand rezolutie de neincepere a urmaririi penale. Curtea de Conturi a atacat hotararea procurorilor, iar instanta de judecata urmeaza sa se pronunte in acest dosar. (V.E.)

Leave a Reply