PROTEST! Sedinte de judecata suspendate timp de o ora! Actiunile de protest ale magistratilor impotriva ministrului Justitei se acutizeaza

judecata1

Magistratii din cadrul Judecatoriei Ploiesti au decis sa suspende, zilnic, sedintele de judecata timp de o ora, incepand de luni, iar de saptamana viitoare vor judeca doar cauzele urgente.


Potrivit unui comunicat postat pe portalul instantelor de judecata, Adunarea Generala a Judecatorilor din cadrul Judecatoriei Ploiesti a decis, cu majoritatea voturilor celor prezenti, ca, in perioada 3-7 octombrie, toate sedintele de judecata vor fi suspendate timp de o ora, in intervalul orar 9 -10.

De asemenea, incepand cu data de 10 octombrie, la Judecatoria Ploiesti se vor judeca doar cauzele care au caracter urgent, masura urmand a fi aplicata pana la efectuarea demersurilor necesare punerii in aplicare a mai multor solicitari ale Adunarii Generale a Judecatorilor din cadrul acestei instante.

Solicitarile au fost adoptate intr-o sedinta care a avut loc la data de 20 septembrie si se refera la egalizarea indemnizatiilor cuvenite magistratilor la nivelul maxim pentru functii si transe de vechime egale, adecvarea schemelor de judecatori si personal auxiliar la necesitatile reale ale instantelor si cenzurarea rolului ministrului Justitiei in forma legitimarii active cu privire la exercitarea actiunii disciplinare in cazul abaterilor savarsite de magistrati, motivata prin incalcarea principiului separatiei puterilor in stat.

Anterior demararii acestei forme de protest, magistratii Judecatoriei Ploiesti au intrat in sedintele de judecata, incepand cu data de 21 septembrie, purtand banderole albe. (V.E.)

Leave a Reply