PROTEST! Sindicatul politistilor reactioneaza dur fata de intentia ministrului de Interne de a militariza serviciul secret al M.A.I.! “Este o miscare de dictatura militara!”

revolta politisti

Liderii sindicali ai politistilor lanseaza acuzatii extrem de grave la adresa ministrului de Interne, tehnocratul Dragos Tudorache, dupa ce acesta a anuntat ca pregatit o Ordonanta de Urgenta pentru militarizarea Directiei Generale de Informatii si Protectie Interna din cadrul MAI. Miza acestei militarizari a serviciului secret al Politiei ar fi, potrivit lui Coarna, controlul alegerilor, dar si musamalizarea unui scandal urias. ”Sunt ofiteri acoperiti in administratie si in mass-media, iar tehnocratii vor sa ii controleze, sa ii foloseasca, dar si sa se asigure ca nu apare numele lor in spatiul public”, a declarat Dumitru Coarna, vicepresedintele Sindicatului National al Politistilor si al Personalului Contractual.


”Vor sa puna mana pe arhiva operativa a DGIPI, serviciul secret al MAI, dar si pe organigrama acoperitilor. Singura explicatie pentru graba cu care actioneaza este ca, astfel, incearca sa controleze alegerile. De aceea, guvernul vrea sa dea ordonanta de urgenta. Am anuntat pozitia sidicatelor, la o discutie pe care am avut-o astazi la minister: nu este o decizie necesara, nu se justifica, dar este si ilegala si neconstitutionala. Legea Sigurantei si Ordinii publice este o lege organica, nu poate Guvernul sa o schimbe prin OUG. De asemenea, militarizarea Politiei incalca acordurile cu Uniunea Europeana. Am fi singura tara care militarizeaza Politia. Noi, sindicatele, vom incepe protestele, prin pichete si alte actiuni publice. Ordonanta, daca va fi emisa, va fi atacata la Curtea Constitutionala. Intrucat este o situatie grava, este o miscare de dictatura militara, sper ca institutiile democratice: Parlamentul, societatea civila, institutiile europene, sa reactioneze”, a avertizat Dumitru Coarna. (V.E.)

Leave a Reply