REMEMBER! Cine sunt politicienii din Timis care, in 2013, au votat pentru limitarea libertatii de exprimare a jurnalistilor? Pana la urma, insulta si calomnia au ramas in afara Codului Penal

vot-parlamentari

In timp ce partidele politice fac ultimele retusuri la listele cu candidati pentru Parlament, hotarand pe ultima suta de metri cine merita sa fie trimis in cel mai important for de conducere al tarii, in spatiul public a inceput sa circule, din nou, celebra lista a rusinii din decembrie 2013, cu parlamentarii care au votat mai multe modificari de legi, inclusiv redefinirea conflictului de interese si reintroducerea in Codul Penal a infractiunilor de insulta si calomnie.


Pe lista cu cei 240 de parlamentari care au votat celebrele modificari, unele ajustate, ulterior, inainte de a fi cuprinse in Noul Cod Penal, se numara si politicieni din Timis.

Am considerat important sa repunem pe tapet tema parlamentarilor care au votat pentru revenirea in Penal a calomniei si insultei, adica pentru limitarea libertatii de exprimare a jurnalistilor, intrucat, in aceasta perioada preelectorala, presa si politicienii se redescopera si se curteaza reciproc, insa electoratul banatean trebuie sa voteze in cunostinta de cauza.

Asadar, pe celebra lista ii regasim pe Petru Andea (PSD), Dorel Covaci (PSD), Horia Cristian (PNL), Ovidiu Gant (Minoritati), Maria Grapini (fost PC), Slavomir Gvozdenovici (Minoritati), Ion Raducanu (fost PSD, actualmente PMP), Sorin Stragea (PSD), Sorin Grindeanu (PSD), dar si defunctii deputati Gheorghe Ciobanu si Nicolae Mircovici. Ca un paradox, pe lista o regasim si pe Alina Gorghiu, care deschide lista PNL Timis pentru Senat, liderul liberarilor declarand intotdeauna ca este o mare sustinatoare a libertatii de exprimare a presei. (G.G.)

One thought on “REMEMBER! Cine sunt politicienii din Timis care, in 2013, au votat pentru limitarea libertatii de exprimare a jurnalistilor? Pana la urma, insulta si calomnia au ramas in afara Codului Penal

Leave a Reply