STAGIAR! Fiul penalistului Gheorghita Mateut a fost admis, in sfarsit, in profesia de avocat! Dupa 3 esecuri, acesta a trecut testul grila la examenul organizat de Baroul Timis

mateut_junior

Dupa ce a fost “trantit” de trei ori la examenul de primire in profesia de avocat, George Mateut a reusit sa treaca de testul grila si sa fie declarat admis in breasla in care tatal sau a devenit o vedeta incontestabila.


Fiul celebrului avocat Gheorghita Mateut s-a inscris la examenul organizat de Institutului National pentru Pregatirea si Perfectionarea Avocatilor (INPPA), Centrul Teritorial Timisoara, sesiunea septembrie 2016, si concurat alaturi de alti 380 de candidati pentru un loc de stagiar in barourile din vestul tarii.

In urma sustinerii testului grila, a obtinut 71 de puncte, din 100 posibile, si a fost declarat admis in Baroul Arad, fiind singurul candidat, dintr-un numar de 33 de absolventi de Drept, care a reusit, in acest an, sa intre in baroul din judetul vecin.

Acest succes istoric vine la doar doi ani dupa ce, in 2013, Mateut junior a dat in judecata UNBR si a cerut anularea hotararii de validare a rezultatelor examenului de primire in avocatura si recorectarea lucrarilor, in conditiile in care candidatura sa la Baroul Cluj a fost respinsa.

Reamintim ca, pentru prima data, fiul lui Gheorghita Mateut a resimtit opozitia sistemului si a fost “trantit” la Timisoara.

In septembrie 2010, acesta a picat examenul de intrare în Baroul Timis cu media 4.26, cea mai slaba nota, 1,50, fiind obtinuta chiar la materia preferata a tatalui sau, Codul de proceduta penala. (G.I.)

Leave a Reply