Timbrul de mediu este „ilegal” si trebuie eliminat! Afirmatia apartine chiar ministrului Mediului, Cristiana Pasca Palmer

palmer

”Din punctul meu de vedere – si asta este si ce am discutat foarte mult la nivelul Grupului de Lucru – categoric, bineinteles, acest timbru de mediu actual trebuie abrogat. Si pentru ca este declarat ilegal, si pentru ca este inechitabil in forma in care exista”, adeclarat ministrul Cristiana Pasca Palmer. Totusi, nu trebuie sa ne bucuram! Ministrul Mediului a mai spus ca taxa de timbru va fi eliminata, dar in schimb va aparea o alta taxa, care va creste pretul benzinei la pompa.


”Una dintre variantele pe care noi am luat-o in calcul a fost o taxare a consumului de combustibil. Atunci fiecare este taxat in mod echitabil in functie de cat ruleaza si de cat consuma. Deci un pachet in doi piloni. Pe de-o parte o taxare a combustibilului, cu o suma mica de fapt, foarte mica, care s-ar fi regasit intr-un impact de doi lei pentru un plin de combustibil. Si un pilon de impozitare diferentiata, pentru ca noi nu impozitam diferentiat in functie de norma de poluare a motorului”, a mai spus Cristiana Pasca Palmer.

Pe scurt, taxa de timbru va fi inlocuita nu de una ci de doua taxe, una pe carburant, care este si asa sufocat de accize si o alta taxa pe impozitul masinii.

Taxa a fost introdusa in 2007 de Calin Popescu Tariceanu si a fost modificata de cateva ori de-a lungul timpului. (M.I.)

 

Leave a Reply