Campania pentru functia de decan al Baroului Timis, presarata cu atacuri la persoana si jigniri! “Ma doare sufletul ca unii colegi asa au inteles sa castige capital electoral!”, spune actualul decan, Valeriu Rauta

 

rautaAvocatii din Baroul Timis sunt chemati la urne, maine, la sediul Facultatii de Drept din cadrul Universitatii de Vest Timisoara, pentru a-si alege decanul pentru urmatorii patru ani.


Dupa o campanie electorala in care tema incendiului care a distrus o parte din Cabana Avocatilor de la Valiug, in urma cu trei ani, a fost speculata la maxim, pentru a se lovi in sansele actualului decan la un nou mandat, contracandidatii lui Valeriu Rauta se prezinta in fata colegilor cu promisiuni dintre cele mai ambitioase.

Lavinia Tec a anuntat ca, in cazul in care va castiga alegerile, taxa aferenta studiilor anului II de pregatire la INPPA va fi suportata de Barou, Sergiu Stanila spune ca va renunta la indemnizatia de decan, Calin Bot si-a luat angajamentul ca va lupta pentru a reda demnitatea profesiei, dar si ca va rezolva problema cabanei de la Valiug, fie prin vanzare, fie prin inchiriere sau introducere in circuitul turistic, iar Carmen Novac le aminteste colegilor ca este experta in accesarea de fonduri europene si ca ar putea scrie proiecte eligibile pentru Baroul Timis.

Ceilalti doi candidati, Marcela Bas si Valeriu Rauta inca nu si-au promovat programul managerial, insa este posibil ca anumite idei sa fie expuse, in sala, cu ocazia alegerilor.

barou

In conditiile in care, pentru prima oara in ultimii 20 de ani, alegerile din Baroul  Baroul Timis sunt presarate cu jigniri si atacuri la persoana, atat fostul decan, Lazar Gruneantu, cat si actualul detinator al functiei, Valeriu Rauta, au facut apel pentru o competitie onesta, fara excese care lovesc in imaginea profesiei de avocat. “Nu doresc să fac referiri la programul electoral al candidatilor pentru a nu fi bănuit ca sunt subiectiv, fiind convins ca fiecare membru al comunitatii profesionale este in masura sa-l aprecieze. Am rugamintea, adresata tuturor, de a nu continua atacurile la persoană, jignirile si insinuarile, toate acestea avand un impact negativ asupra reputatiei Baroului, a Corpului de avocati si, nu in ultimul rand, asupra profesiei”, a recomandat Lazar Gruneantu, in timp ce Valeriu Rauta a fost mai explicit.

“Ma doare sufletul ca unii colegi au decis sa recurga la atacul la persoana pentru a castiga capital electoral, pentru a-si crea un avantaj asupra contracandidatilor. Toate acuzatiile la adresa actualei conduceri a baroului sunt nefondate si, faptul ca aceste zvonuri au fost aruncate pe piata abia acuma, in campania pentru alegeri, ar trebui sa-i puna pe ganduri pe toti avocatii. Nu vreau sa ma cobor la nivelul discursului promovat de unii candidati la functia de decan, nu o sa le raspund cu aceeasi moneda, insa dupa alegeri vom incerca sa gasim o forma de raspundere civila pentru aceste acuzatii fara nicio baza reala”, ne-a declarat Valeriu Rauta. (G.I.)

 

One thought on “Campania pentru functia de decan al Baroului Timis, presarata cu atacuri la persoana si jigniri! “Ma doare sufletul ca unii colegi asa au inteles sa castige capital electoral!”, spune actualul decan, Valeriu Rauta

  1. Dar frauda de la alegerile din 2015? Multi avocati stiu cum au fost alesi consilierii de pe ultimele locuri… Sa ne povesteasca oamenii lor, cei ce au fost la numaratoarea voturilor !

Leave a Reply