EXCLUSIV! Actorul Andras Istvan Demeter, fost director al Teatrului Maghiar din Timisoara, urmarit penal in dosarul devalizarii Radio Romania

demeter-andras-istvan

Fostul director al Teatrul Maghiar de Stat “Csiky Gergely din Timisoara, actorul Andras Istvan Demeter, a fost pus sub urmarire penala de procurorii Parchetului de pe langa Judecatoria Sectorului 1, in dosarul devalizarii bugetului Societatii Romane de Radiodifuziune, fiind acuzat de savarsirea infractiunilor de abuz in serviciu si conflict de interese.


“Din probatoriul administrat in cauza, pana in acest moment al urmaririi penale, a rezultat faptul ca, in perioada iulie 2011 – ianuarie 2014, acesta ar fi participat la luarea unor decizii in cadrul sedintelor Consiliului de Administratie al Societatii Romane de Radiodifuziune (SRR), in urma carora au fost incheiate mai multe contracte de prestari servicii, in baza carora s-au obtinut in mod ilegal foloase patrimoniale in cuantum total de aproximativ 400.000 lei”, au precizat procurorii.

In acelasi dosar, mai sunt cercetati penal presedintele – director general al Societatii Romane de Radiodifuziune (SRR), Ovidiu Miculescu, dar si actuali sau fosti membri ai Consiliului de administratie ai SRR printre care Alexandru Ducu Bertzi, Adrian Moise, Adelina Radulescu, Ileana Savu, Ana Florea, Mirela-Ioana Fugaru, Mihai Voicu, Stejarel Olaru si Doina Mosneag.

Inainte de a formula aceste acuzatii, procurorii au efectuat mai multe perchezitii la sediul Societatii Romane de Radiodifuziune, precum si la sediul si punctul de lucru apartinand unei societati comerciale cu care SRR a desfasurat relatii comerciale, fiind puse in executare 11 mandate de aducere.

Reamintim ca, in perioada 2010 – 2012, Demeter Andras a detinut functia de presedinte – director general al Societatii Romane de Radiodifuziune, din care si-a dat demisia, acuzand nerespectarea de catre autoritatile competente ale statului a dispozitiilor imperative ale Legii de functionare a Societatii Romane de Radiodifuziune. (G.I.)

Leave a Reply