JOBURI PENALE! Liderul PSD Liviu Dragnea, turnat la DNA de secretara si ofiterul de presa al PSD Teleorman! Cei doi au fost angajati fictiv la institutii de stat si platiti din bani publici

dragnea

In plina campanie electorala pentru alegerile parlamentare, Inalta Curte de Casatie si Justie a luat o decizie care poate afecta imaginea unuia dintre principalii competitori din arena politica.


Procesul in care liderul PSD, Liviu Dragnea, a fost trimis in judecata pentru ca a angajat fictiv doua membre PSD in cadrul Consiliului Judetean Teleorman poate sa inceapa, dupa ce judecatorul de Camera Preliminara a stabilit ca faptele sunt corespunzator mentionate in rechizitoriu.

„Faptele sunt descrise in concret, si complet, cu repere temporale precis delimitate; sunt clar mentionate si aspectele referitoare la pretinsul prejudiciu, precum si la inscrisurile solicitate a fi desfiintate/anulate”, se arata in motivarea deciziei.

Practic, Liviu Dragnea, 54 de ani, este acuzat ca, in calitate de presedinte al CJ Teleorman (2000-2012), respectiv de presedinte al PSD Teleorman, i-ar fi determinat pe sefii DGASPC Teleorman sa le angajeze fictiv si sa le mentina in functii pe doua membre PSD: Adriana Botorogeanu, 48 de ani, si Anisa-Niculina Stoica, 43 de ani.

Secretara parlamentarilor PSD Botorogeanu a fost angajata la DGASPC aproape opt ani, in perioada 20 iulie 2005 – 31 decembrie 2013, dar nu a calcat o ora pe la birou, deoarece muncea la sediul PSD. Potrivit propriei marturii, Botorogeanu a lucrat in perioada 1994-2004 la diferite birouri parlamentare, ale unor deputati si senatori de Teleorman, care faceau parte din PSD.

„Am fost practic cea mai veche si longeviva persoana de la aceasta organizatie care si-a desfasurat activitatea la sediul PSD Teleorman. Am mers la DGASPC doar prima zi dupa angajare si doar ocazional, insa am inceput sa imi continui activitatea la sediul organizatiei Judetene a PSD Teleorman”, a declarat Adriana Botorogeanu in fata instantei. Statul i-a platit acesteia drepturi salariale de 75.593 de lei.

Cealalta angajata a DGASPC care nu a dat o zi  pe la serviciu, dar a fost platita din banii statului. Anisia Niculina Stoica a fost dansatoare in cadrul Ansamblului „Burnasul” din Teleorman si a activat in cadrul Organizatiei de Tineret a PSD Alexandria. Ulterior, ea s-a angajat la un ziar local, apoi a muncit la biroul de presa al PSD Teleorman. Stoica a fost angajata la DGASPC timp de patru ani, 22 mai 2006-27 decembrie 2010, perioada in care a lucrat doar la PSD.

„Nu cunosc cu exactitate motivul pentru care s-a recurs la aceasta solutie insa datorita faptului ca nu am putut fi remunerata de la organizatia politica la care mi-am desfasurat activitatea, presedintele organizatiei judetene Teleorman din acea perioada, Liviu Nicolae Dragnea, care detinea si functia de presedinte al CJ Teleorman a luat hotararea ca pentru o perioada temporara, pana se va gasi o solutie de angajare efectiva a mea in cadrul organizatiei PSD Teleorman, sa fiu angajata in functia de referent in cadrul DGASPC Teleorman, institutie ce se afla in componenta si subordinea CJ Teleorman”, a explicat Stoica. Acesteia statul i-a platit drepturi salariale de 33.019 lei de lei.

In timpul anchetei de la DNA, Liviu Dragnea si fosta sa sotie, Bombonica Prodana, si-au exercitat dreptul de a nu da declaratii, nu au propus administrarea niciunei probe si nu au oferit nicio varianta de aparare care sa poata fi verificata in cadrul urmaririi penale. In cazul in care va fi gasit vinovat instigare la abuz in serviciu si instigare la abuz intelectual, respectiv pentru abuz in serviciu in cazul fostei sale sotii, liderul PSD risca pana la 10 ani de inchisoare. (V.E.)

Leave a Reply