SCHIMBARE! Noul decan al Baroului Timis este avocatul Sergiu Stanila! Votul masiv a venit din partea tinerilor din avocatura timiseana, fosti studenti ai noului decan

stanila 22

Alegerile pentru functia de decan la Baroul Timis l-au adus in fruntea avocaturii din capitala Banatului pe Sergiu Stanila, fostul prodecan din mandatul trecut, care a castigat detasat competitia cu contracandidatii sai.


In ciuda unei campanii atipice, presarate cu atacuri la persoana si multa demagogie programatica, avocatii care au participat la turul II al alegerilor – desfasurate, duminica, in sala Filarmonicii Timisoara -, au demonstrat ca nu pot fi manipulati.

In urma validarii rezultatelor de la urne, Sergiu Stanila a fost declarat castigator, cu 247 de voturi, fiind urmat de fostul decan, Valeriu Rauta, care a fost votat de 116 avocati, Lavinia Tec – 45 de voturi, Calin Bot – 28 de voturi, si outsider-ul Marcela Bas – 3 voturi.

De asemenea, a fost evidenta tendinta avocatilor de a scapa de influenta fostului decan Lazar Gruneantu in cadrul breslei, astfel ca acesta nu a reusit sa obtina suficiente voturi pentru a face parte din Consiliul de Administratie al Casei de Asigurari a Avocatilor, fiind clasat abia pe locul VI, cu 142 de voturi, dintr-un total de opt candidaturi. A fost devansat chiar si de incomoda Carmen Obirsanu, care a obtinut 194 de voturi, rezultat care a fost eligibil pentru intrarea in consiliul de administratie al CAA.

“Am concluzionat cu satisfactie ca oamenii nu pot fi mintiti! Este prima campanie de acest gen la care particip si am ramas cu un usor gust amar datorita modalitatii in care contracandidati de-ai mei sau sustinatori ai lor au inteles sa se comporte”, a declarat Sergiu Stanila dupa alegeri.

Reamintim ca una dintre promisiunile noului decan a fost renuntarea la indemnizatia de conducere a Baroului Timis. (G.I.)

Leave a Reply