MANIFEST CULTURAL! O noua Tabara de Pastel Urban, la Timisoara! Sapte artisti plastici vor “decupa” locuri si spatii, asa cum cetatenii orasului nu au timp sa le descopere

rubin-123

Cinci zile, incepand de azi, pentru “redactarea” unui manifest colorat care sa contureze identitatea culturala a Timisoarei. Sapte mari artisti plastici din orasul nostru: Suzana Fantanariu, Dana Constantin, Laura Duduleanu, Vica Tila Adorian, Dacian Andoni, Viorel Cosor si Andrei Parausanu. Pe scurt, Tabara de Pastel Urban.


Luni, 28 noiembrie, la Timisoara incepe a IX-a editie a Taberei de Pastel Urban, un proiect de suflet al Fundatiei Rubin.

Evenimentul este, asa cum l-au gandit initiatorii sai, o declaratie de dragoste facuta Timisoarei, orasul in care traim. Astfel, folosind tehnica pastelului, artisti plastici importanti si deosebit de expresivi vor surprinde, de azi pana la finele saptamanii, imagini reprezentand orasul de pe Bega.

”De noua ani Fundatia Rubin invita cei mai expresivi artisti plastici profesionisti din tara sa descopere Timisoara si sa o inzestreze cu cele mai frumoase opere de arta integral dedicate. Taberele de creatie Pastel Urban isi asuma un rol aparte: acela de a imprima in memoria colectiva locuri si spatii din Timisoara, asa cum cetatenii urbei, grabiti in agitatia zilnica, nu au timp sa le descopere”, declara Roxana Cirt, directorul executiv al Fundatiei Rubin. Toate operele, stranse in toti acesti ani, compun un manifest pentru identitatea culturala a Timisoarei, Capitala Culturala Europeana in 2021.

Ediţia a IX-a a Taberei de Pastel Urban va avea loc in perioada 28 noiembrie – 2 decembrie 2016. Operele create in aceasta perioada vor putea fi admirate in cadrul unei expozitii, iar despre detalii privind data si locatia vom reveni ulterior. (M.I.)

 

Leave a Reply