BREAKING NEWS! Un maior din cadrul SRI Arad, arestat preventiv intr-un dosar de trafic de droguri instrumentat de procurorii DIICOT    Directorul Politiei Locale Timisoara, Dorel Cojan, care cumuleaza salariul de functionar public cu pensia MAI, a avut anul trecut venituri de aproape 150.000 de lei     Tribunalul Timis a emis un mandat de arestare pe 30 de zile pentru Vajna Franz, acuzat de loviri sau vatamari cauzatoare de moarte    Procurorii Parchetului de pe langa Judecatoria Timisoara au decis cercetarea in libertate a lui Fercovici Ciprian, acuzat de comiterea a doua fapte de violare de domiciliu    Pasagerul cu numarul 1.000.000, primit cu sampanie pe Aeroportul International Timisoara    Atentate teroriste soldate cu morti si raniti in Spania, Rusia, Finlanda si Australia, agresorii folosind masini sau arme albe

Alegeri sindicale “cu cantec” in Politia Romana! Rasfatatul televiziunilor, Dumitru Coarna – Direct este noul presedinte al SNPPC

Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Share on LinkedInPin on PinterestEmail this to someoneBuffer this pageShare on TumblrShare on Yummly

dumitru-coarna-direct

Cea mai mare organizatie sindicala a politistilor si personalului contractual din Ministerul Afacerilor Interne, Sindicatul National al Politistilor si al Personalului Contractual (SNPPC), care reprezinta interesele a peste 40.000 de membri, si-a ales o noua conducere.

Astfel, in perioada 17-19 noiembrie, la Sinaia, lucrarile Congresului al III-lea al SNPPC l-au propulsat in fruntea organizatiei pe nimeni altul decat Dumitru Coarna, fostul vicepresedinte al organizatiei, care se afla de mai multa vreme intr-o fatisa campanie de imagine.

Paradoxal, in ciuda acuzatiilor ca fosti politisti, actuali pensionari, au preluat fraiele SNPPC, printre acestia aflandu-se si Dumitru Coarna, iesit din sistem inca din 2009, delegatii la congres au mers pe mana unui fost militian si politist, actualmente aparator in platoul televiziunilor a drepturilor angajatilor MAI.

“Prin contractele de munca incheiate abuziv, fara sa existe prevederi statutare in acest sens, si-au stabilit salarii de peste 7.000 lei net/luna din cotizatiile membrilor de sindicat, la care se adauga si pensii de peste 4.000 lei/luna. Desi liderii teritoriali au fost informati de aceste ilegalitati la toate intalnirile organelor de conducere, acestia nu au dispus masuri de revocare din functiile de conducere a celor vinovati”, au fost instiintati politistii din tara printr-un memoriu ajuns la filialele sindicale inainte de alegeri.

In ciuda faptului ca abuzurile din sanul conducerii SNPPC, printre care si marirea ilegala a salariilor, sunt anchetate de DNA (Dosar nr. 455/P/2015), politistii prezenti la congres au decis sa-l voteze pe Dumitru Coarna in functia de presedinte al SNPPC, in timp ce fostul lider national al politistilor, Marin Gruia, nu a mai prins nici macar un loc in Biroul Executiv Central.

Nici fostul secretar general al organizatiei, Toader Paraschiv, nu a mai prins o noua sinecura sindicala, ramanand cu calitatea de simplu pensionar MAI.

Noua echipa de conducere a SNPPC este formata, asadar, din Dumitru Coarna – presedinte,  Neculai Isache – secretar general, Claudiu Staicu – trezorier general, Marius Ionescu si Mihai Zlat – vicepresedinti.

Printre obiectivele cu care noul presedinte si-a sedus alegatorii se afla si “clarificarea definitiva a asa-numitei institutii a permanentei la domiciliu, chestiune care priveste deopotriva politisti si personalul contractual, obligati sa stea acasa in unele cazuri, cum ar fi alegerile parlamentare care se apropie, pentru ca angajatorul a instituit masuri speciale, conform legii, astfel incat cei care nu sunt la program sau nu se afla detasati/delegati, trebuie sa stea la domiciliu. SNPPC a solicitat, atat conducerii IGPR, cat si factorilor decidenti din MAI – cu prilejul intalnirilor avute, ca sa procedureze clar si definitiv chestiunea, in sensul ca orele/zilele respective sa fie remunerate sau sa se acorde timp liber corespunzator, in compensatie!“.

Dumitru Coarna lucreaza in MAI din 1987, in cadrul IPJ Calarasi, fiind, tand pe rand, sef de post in comunele Vlad Tepes, Lupsanu si Gradistea, ultima localitate “gazduind” si o scoala de perfectionare a cadrelor din vechea Securitate. Din 2006 a preluat conducerea filialei SNPPC Calarasi, in 2009 a devenit consilier juridic al SNPPC, iar din 2011 a facut parte din echipa de conducere a organizatiei, in calitate de vicepresedinte. Este licentiat in Drept si absolvent al unui master in stiinte penale si criminalistice. (G.I.)

 

 

Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Share on LinkedInPin on PinterestEmail this to someoneBuffer this pageShare on TumblrShare on Yummly

Leave a Reply

%d bloggers like this: