BANI PENTRU PARTID! Senatorul Vasile Blaga, trimis in judecata pentru spagi politice in valoare de 700.000 de euro! Fostul copresedinte al PNL se afla in continuare sub control judiciar

blaga 2

Procurorii DNA nu tin cont de anumite sensibilitati politice si, in plina campanie electorala pentru alegerile parlamentare, l-au trimis in judecata, sub control judiciar, pe fostul copresedinte al PNL, senatorul Vasile Blaga, acuzat de trafic de influenţa.


Conform unui comunicat de presa, procurorii din cadrul Directiei Nationale Anticoruptie – Serviciul teritorial Ploiesti au dispus trimiterea in judecata, sub control judiciar a inculpatului Blaga Vasile, la data faptelor secretar general al unui partid aflat la guvernare si senator in Parlamentul Romaniei, sub aspectul savarsirii infractiunii de trafic de influenta.

In rechizitoriul intocmit in cauza, procurorii au retinut ca, in perioada 2011-2012, in calitate de secretar general a unui partid aflat la guvernare, inculpatul Blaga Vasile a primit in patru randuri, de la o societate comerciala reprezentata de inculpatul Berdila Horatiu Bruno, suma totala de 700.000 euro, in schimbul exercitarii influentei prin intermediul inculpatului Stefan Gheorghe (vicepresedinte al aceluiasi partid) asupra unei persoane care a detinut consecutiv functii de conducere la doua companii nationale, astfel incat firma reprezentata de Berdila Horatiu Bruno sa obtina contracte la cele doua companii nationale. Suma totala de 700.000 euro a fost primita prin intermediului inculpatului Stefan Gheorghe, vicepresedintele respectivei formatiuni politice (500.000 euro) si printr-un alt intermediar (200.000 euro).

Dosarul a fost trimis spre judecare Inaltei Curti de Casatie si Justitie, cu propunere de a se mentine masurile dispuse in cauza, respectiv cea a controlului judiciar si cea asiguratorie. (V.E.)

Leave a Reply