EXPLOZIV! O decizie a Tribunalului Timis, la un pas sa provoace proteste de strada la Resita! Pedofilul care a abuzat sexual zeci de minore, eliberat inainte de termen

ungur-resita

O decizie controversata a Tribunalului Timis, pronuntata cu putin timp in urma, a scandalizat opinia publica si a starnit panica la Resita, dupa ce oamenii au aflat ca un pedofil periculos, care a batjocorit o multime de eleve din scolile si liceele din oras, a fost liberat conditionat.


Gratie marinimiei inexplicabile a judecatorilor, Daniel Ungur a scapat din Penitenciarul Timisoara inainte de termen, desi in 2012 a fost condamnat la 7 ani de inchisoare pentru trafic de minori, iar in 2003 a mai fost pedepsit cu 9 ani de inchisoare pentru viol, act sexual cu o minoră, lipsire de libertate si coruptie sexuala.

Asadar, un infractor periculos a starnit compasiunea magistratilor instantei de apel, care au decis, in mod definitiv, sa admita cererea de liberare conditionata a periculosului infractor si sa-l trimita acasa.

Pedofilul s-a plans ca se afla intr-o situatie medicala precara, ca are trei tipuri de afectiuni cronice, ca are o mama de 87 de ani ce necesita insotitor si ca, in aceste conditii, ar fi indreptatit sa scape de detentie. Tribunalul Timis a retinut ca un condamnat „poate fi liberat conditionat daca a executat fractia de pedeapsă prevazută de lege, este staruitor in munca, disciplinat si da dovezi temeinice de indreptare, tinandu-se seama si de antecedentele sale penale”.

Instanta a considerat ca perioada de 1.704 zile de puscarie executate de pedofil reprezinta fractia prevazute de lege si, ca atare, prima conditie a liberarii conditionate fiind indeplinita. Din caracterizarea depusa la dosar, instanta a retinut ca pedofilul s-ar fi indreptat, ca a participat la programe si activitati de reintegrare sociala, ca a prestat servicii intr-un interval de opt luni, dar in acelasi timp si ca a avut o conduita oscilanta si ca s-a adaptat formal la mediul carceral. “Dispune liberarea conditionata a contestatorului condamnat de sub puterea mandatului de executare a pedepsei inchisorii nr.99/2014 emis de Tribunalul Caras Severin in baza sentintei penale nr. 32/2012, prin care i s-a aplicat pedeapsa de 7 ani inchisoare pentru savarsirea infractiunii de trafic de minori”, a decis Tribunalul Timis, hotarare care i-a revoltat pe parintii zecilor de victime abuzate de Daniel Ungur, chiar daca, in 2012, acestea au fost despagubite, dupa cum a stabilit instanta de judecata, cu cate 10.000 de lei.

Probabil ca singurul care s-a bucurat, la modul profesional, de eliberarea inainte de termen a pedofilului din Resita a fost aparatorul sau, avocatul Cosmin Bolosin, care, in momentul in care Inalta Curte de Casatie si Justitie a injumatatit pedepasa initiala a “monstrului” de 180 de kilograme, a dat o declaratie extrem de ofensatoare pentru victime si rudele victimelor. “Consider ca e o sentinta temeinica si legala, chiar daca se retine ca a mai fost condamnat anterior si a mai avut un rest de pedeapsa de aproape trei ani pentru acelasi gen de infractiuni. Ma bucur pentru acest inculpat, cu toate ca voi fi injurat”… (G.I.)

 

Leave a Reply