MARTOR INCOMOD! Inca un suspect din dosarul de coruptie a lui Sorin Blejnar, dat disparut! Dan Stroe a fost director de Achzitii Publice in cadrul ANAF

blejnar-112

Dan Stroe, un fost director in ANAF, subaltern al lui Sorin Blejnar in perioada in care acesta era presedintele ANAF, suspect in dosarul de trafic de influenta instrumentat de DNA Ploiesti, nu a fost gasit de procurori pentru a fi audiat. In fata completului de la Tribunalul Prahova, in cadrul sedintei in care s-a decis arestarea sa preventiva, Sorin Blejnar a sustinut ca nu s-a putut dovedi influenta sa asupra subalternului si ca acesta ar fi putut actiona singur.


Numele lui Stroe apare si in dosarul clanului “Butoane”, procurorii spunand ca acesta i-ar fi protejat pe interlopi, relateaza News.ro.

Sorin Blejnar nu este singurul suspect din dosarul de trafic de influenta in care procurorii DNA Ploiesti cerceteaza modalitatea de atribuire a doua contracte de informatizare in valoare de 15 milioane de euro, al caror beneficiar a fost ANAF, contracte din care fostul presedinte al institutiei ar fi primit 20%.

Conform motivarii arestarii preventive a lui Blejnar, in dosar mai exista un suspect, pentru care procurorii nu au cerut arestarea preventiva intrucat acesta nu a putut fi gasit pana in momentul in care Blejnar a fost prezentat instantei cu propunere de arestare.

Surse judiciare au declarat ca suspectul care nu a fost gasit de catre anchetatori, la inceputul acestei saptamani, pentru a fi dus la audieri, este Dan Stroe, fost director al Directiei de Investitii, Achizitii Publice si Servicii Interne din cadrul Agentiei Nationale de Administrare Fiscala in perioada in care ANAF era condusa de Sorin Blejnar. Stroe este cel prin care, conform anchetatorilor, Blejnar ar fi intrat in legatura cu reprezentantul companiei de la care a primit mita trei milioane de euro.

“Conform acuzatiilor prezentate de catre organul de urmarire penala, in anul 2011, suspectul Stroe Dan, in calitate de director al Directiei de Investitii, Achizitii Publice si Servicii Interne din cadrul Agentiei Nationale de Administrare Fiscala, a pretins de la reprezentantii societatii comerciale R. SRL Bucuresti, in legatura cu indeplinirea indatoririlor de serviciu si anume in schimbul incheierii unor contracte de furnizare produse si servicii IT, urmare derularii a doua proceduri de achizitie organizate de respectiva institutie publica, un procent de 20% din valoarea acelor contracte, respectiv nr. 1106240/20.10.2011 si nr. 1106398/28.10.2011 pe care le-a si semnat, si a primit astfel, pentru sine si pentru inculpatul S.B., in perioada noiembrie 2011 – ianuarie 2012, suma totala de 13.172.520 lei, transferata de societatea R. SRL Bucuresti (subcontractorul societatilor castigatoare) in contul unei societati cu comportament tip “fantoma” controlata de suspect – societatea I. D. SRL Bucuresti, in baza unor contracte fictive de prestari servicii informatice incheiate intre cele doua firme”, se arata in motiovarea arestarii preventive a lui Blejnar.

Acelasi document face, de asemenea, referire la faptul ca intre Dan Stroe si seful sau de la acea vreme Sorin Blejnar ar fi existat mai mult decat relatii profeionale, “intre cei doi existind si o anume relatie in afara raporturilor de serviciu (dupa cum chiar inculpatul B.S. a recunoscut)”. Reamintim ca, in urma cu cativa ani, a disparut si fostul sef de cabinet a lui Sorin Blejnar, aradeanul Codrut Marta.(V.E.)

Leave a Reply