PREMIERA! Doi soferi au fost condamnati la inchisoare pentru ca si-au parcat masinile neregulamentar! VEZI de ce infractiuni i-au acuzat procurorii

parcare-nereg

Premiera in justitia din Romania, dupa ce doi soferi care si-au parcat masinile neregulamentar s-au trezit trimisi in judecata si condamnati la inchisoare.


Procurorii au decis sa-i traga la raspundere penala, in urma unei tragedii rutiere care putea fi evitata daca masinile celor doi ar fi fost parcate in locuri special amenajate sau fara interdictii rutiere.

Evenimentul s-a produs pe data de 7 ianuarie 2010, cand un barbat a condus un automobil marca Renault, model Clio, pe strada Oborului din municipiul Constanta, cu o viteza neadaptata la starea drumului. La un moment dat, conducatorul automobilului a pierdut controlului volanului si a lovit doua autoturisme parcate neregulamentar.

In urma accidentului, doua persoane au fost ranite, una dintre ele decedand ulterior.

Dupa mai bine de sase ani de la accident, Judecatoria Constanta a hotarat condamnarea soferului care care a condus automobilul marca Renault la 1 an si noua luni de inchisoare cu suspendare, pentru ucidere din culpa si vatamare corporala din culpa, iar cei doi soferi care si-au parcat neregulamentar masinile au luat cate noua luni de inchisoare, tot cu suspendare, pentru ucidere din culpa si vatamare corporala din culpa.

Decizia Judecatoriei Constanta a fost atacata la Curtea de Apel Constanta. Vineri, judecatorii de la Curtea de Apel Constanta au mentinut decizia Judecatoriei Constanta. Instanta a stabilit si gradele de culpa in prezenta cauza, respectiv 15% in sarcina fiecaruia dintre inculpatii care si-au parcat neregulamentar masinile, culpe concurente cu cea a inculpatului care a produs efectiv accidentul. (V.E.)

Leave a Reply